Sainz: Prilagodio sam stil vožnje i već se vidi rezultat

Nakon što je propustio posljednji kvalifikacijski krug u Imoli prije dva tjedna, Ferrarijev Carlos Sainz vratio se danas sa solidno odrađenim kvalifikacijama za VN Portugala.

Španjolac je zasluge pripisao promjenama nekih postavki i stilu vožnje.

“Osjećam se dobro danas, uglavnom zato što sam osjetio napredak, a vremena krugova pokazuju ono što osjećam. Danas sam se osjećao kao da bolje vozim automobil. Od Imole sam promijenio nekoliko stvari u svom stilu vožnje i nekoliko stvari također u postavkama”, rekao je Sainz.

Jedini “minus” Sainzovih solidnih kvalifikacija bio je u Q2 kada, za razliku od momčadskog kolege Charlesa Leclerca, Sainz nije uspio proći u Q3 na srednjoj komponenti guma. Sainz priznaje da je u SF21 ostalo još puno tajni za otkrivanje.

“Ovdje se ne možemo zaustaviti, moramo nastaviti napredovati, jer sam siguran da postoji puno tajni iz ovog automobila koje još uvijek ne znam i želim ih otkriti. Sutra jedino imamo nedostatak što krećemo na mekoj komponenti guma”, rekao je Sainz.

Leclerc je rekao da jednostavno loše odvozio kvalifikacije, ali je priznao da bi start na srednjoj komponenti guma trebao donijeti prednost.

“Danas nisam bio dovoljno dobar. Bila je ovo vrlo teška vožnja s puno vjetra, i jednostavno nisam dobro vozio. U Q2 je bilo sve super odrađeno, ali onda u Q3, kad sam morao odraditi krug, jednostavno nije bilo dovoljno čisto odvoženo. Krug je takav kakav je i naučit ću iz njega”, rekao je Leclerc. 

3 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
SIR LEWIS HAMILTON

Nemoj molim te više prilagodjavati hahhaha

FerrariHR

Ferrari je odigrao dobru kartu dovođenjem ova dva mlada vozača. Vidljiv je i velik napredak po pitanju čitavog bolida, samo naprijed i rezultati neće izostati.

Lewis8

Bravo. Smijali su se ovdje znalci i tvrdili da će Sainz biti vodonoša.

Leclecr Sainz je otvorena borba.

Related Posts