Sainz: Pravu brzinu ćemo vidjeti u subotu

Carlos Sainz je nakon odličnog početka trkaćeg vikenda za Ferrari u Monaku izjavio kako nisu daleko po brzinu u odnosu na vodeće dvije momčadi(Mercedes, Red Bull), ali je ipak ostao ‘prizemljen’ te najavio da će se tek u subotu vidjeti pravo stanje.

Podsjetimo, Sainz i Leclerc su zauzeli vodeće dvije pozicije nakon drugog treninga po ulicama Monte Carla te su dobrim tempom nagovijestili zanimljivu borbu u subotnjim kvalifikacijama.

”Bio je prilično zanimljiv dan te sam od samog početka morao prilagoditi svoj način vožnje jer se bolid ponaša potpuno drugačije nego prošli puta kada sam ovdje vozio. Znamo da je ovdje četvrtak poseban te vozači imaju neke svoje ‘rituale’ kako ulaze u ovaj vikend.”

”Tijekom prvog treninga sam imao jedan trenutak pri kraju staze kada sam taknuo ogradu, ali srećom sve je prošlo bez oštećenja te nisam izgubio samopouzdanje koje je ovdje ključno. U drugom dijelu dana sam se osjećao odlično iako sam skoro svaki put imao promet u zadnjem dijelu staze što zasigurno nije pomoglo.”

Na kraju je Sainz rekao kako se nadaju da će ovakav tempo moći pokazati i u ostatku vikenda, ali da ipak treba biti realan i, barem za sada, ne očekivati neku senzaciju u kvalifikacijama i utrci.

”Mislim da zasigurno nismo daleko u odnosu na vodeće momčadi, ali ipak trebamo pričekati subotu kada će stvari biti jasnije jer se tijekom ove jednodnevne pauze puno stvari može promijeniti. Znamo da ima vozača koji četvrtkom voze prilično rezervirano, ali onda u subotu pokažu svu brzinu, kao Lewis.”

”Ipak, vrlo je lijepo vidjeti da smo blizu najbržima i da ćemo možda moći ući u borbu s njima ovog vikenda. Momčad zasigurno može biti ohrabrena ovim rezultatima, a nadam se da će i nastavak vikenda proteći u ovakvom tonu,” zaključio je Sainz.

1 Comment
Inline Feedbacks
View all comments
TORPEDO

To i ja kažem…vodeći samo pile naopako

Related Posts