Sainz: Norris vozi nešto nalik raketi

Na posljednjoj utrci za Veliku Nagradu Monaka voženoj na ulicama Monte Carla  proteklog vikenda na pobjedničkom postolju su svoju utrku završili bivši i sadašnji vozači McLarena, Carlos Sainz Jr. i Lando Norris. Sainz kao drugi, dok je Norris utrku u Kneževini završio kao treći. Prema onome što smo mogli vidjeti u izjava nakon utrke, Španjolac i Britanac zadržali su vrlo dobre i prijateljske odnose, koje su imali dok su zajedno dijelili garažu britanske momčadi tijekom dvije godine. Treba nadodati kako je slavlje za “propeti konjić” bilo polovično, obzirom da je Charles Leclerc morao odustati i prije nego je utrka započela zbog kvara na lijevoj poluosovini bolida. 

Sam Lando Norris je na neki način predvidio ovako dobar rezultat Ferrarija, šaljući poruke svom bivšem momčadskom kolegi iz McLarena neposredno trkačkog vikenda u kojima je bio izrazio uvjerenje u dobru brzinu Ferrarija u Monaku.

Odlični Španjolac se u izjavi nakon utrke osvrnuo na snagu bolida svoje nekadašnje ekipe, koja je ove sezone pogonjena Mercedesovim pogonskim jedinicama, kao i činjenicom da i dalje očekuje vrlo dobre performanse svog prijatelja Landa, pogotovo na još jednoj uličnoj utrci, onoj u Bakuu koja se vozi za manje od dva tjedna.

“Mislim da ako bi netko trebao biti uzbuđen zbog Bakua onda je to moj prijatelj Lando Norris, ovaj s moje lijeve strane”, raspoložen je bio Sainz. “On ima…nešto nalik rakete na pravcu, i bolid definitivno nije bilo loš prošle godine u Monzi, niti u Monaku, tako da se možda kladim na tebe (Norris). Stavio me u pod pritisak prije trkačkog vikenda govoreći kako možda imam šansu pobijediti.”

Pokazujući na Norrisa, Sainz dodaje: “Bio si u pravu naravno. A sada da vidim da li sam u pravu za Bakuu.”

Lando Norris u McLarenu MCL35M, a po Sainzu – u raketi

Sainz naravno nije u krivu. Bez obzira na veoma loš vikend drugog McLarenovog vozača Daniela Ricciarda, u kojem ga je Norris čak prešao za cijeli krug u samom utrci, Australac je postigao najveću brzinu na pravcu u samoj utrci. Mercedesove pogonske jedinice ove sezone itekako postižu sjajne rezultate a potvrda toga je Lando Norris koji predvodi “ostatak svijeta” na trećem mjestu ukupnog poretka vozača s 56 osvojenih bodova.

S druge strane, odnosno Sainzove lijeve, mladi Britanac je podijelio svoje dojmove utrke u Monaku, kao i svoja očekivanja za daljnji tijek sezone.

“Mislim da nije dobro postavljati prevelika očekivanja.”

U nastavku izjave Norris se osvrnuo na predstojeću utrku: “Vidjet ćemo. Sainz i Verstappen su vrlo brzi na pravcima…Trebate dobru brzinu na pravcima, jednako kao što trebate imati mnogo povjerenja na kočenju s malo prianjanja, no vidjet ćemo.”

Iako je Lando Norris možda i najugodnije iznenađenje ove sezone Formule 1, jednako kao i brzina njegovog McLarena, sam Britanac na neki način povlači ručnu kada je u pitanju nastavak dobrih rezultata njegove momčadi poučen toplo-hladno rezultatima u dosadašnjih pet utrka. Osim toga, veoma je jasno da su spori zavoji velika boljka inače vrlo dobrog bolida.

“Prije dva tjedna u Barceloni smo se mnogo mučili je razlog zbog kojeg smo mislili kako nećemo biti kompetitivni u Monaku, pogotovo u zadnjem sektoru. Iako više nismo toliko spori u usporedimo li stanje prije, i dalje se mučimo u tim sporim zavojima, što je bio razlog našeg razmišljanja da ovdje nećemo biti dobri – no sve se promijenilo.”

Lando Norris i ekipa iz McLarena može biti itekako zadovoljna dosadašnjim rezultatima u sezoni. Također, njihovi nekadašnji ljuti rivali iz Maranella pokazuju znakove potencijalno dobrih rezultata bez obzira na sudar Leclerca u kvalifikacijama i previd ekipe mehaničara koja nije do kraja osposobila njegov bolid za utrku. No složit ćemo se kako Formuli 1 treba dobar i uspješan McLaren, jednako kao što to želimo i njihovim kolegama pod zastavom “propetog konjića”. Već za manje od dva tjedna vidjet ćemo hoće li se njihov niz dobrih rezultata i odličnih performansi nastaviti.

Lando Norris, McLaren, slavi treće mjesto na VN Monaka
5 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
robif

Dobro odgojeno dijete,haha…pa mu fali zlobe..

F1 968

Leclerc samo izgleda mio i fin ..ispod maske je proracunati i tvrd lik

robif

Jedan od ljepših trenutaka u Monacu,kad je Sainz uletio Norrisu u kadar,dobri frendovi,rijetkost u F1

Lewis8

Malik, Malik…

F1 fan

Na govno si nalik

Related Posts