Russell: Williams mora ciljati na bodove nakon ovakvih kvalifikacija

George Russell je nakon iznenađujuće dobrih kvalifikacija za njega u Portugalu izjavio kako očekuje da se Williams može i mora boriti za bodove u utrci kada startaju na samom rubu najboljih deset vozača.

Nakon velikog incidenta s Bottasom u Imoli kada su oboje morali odustati iz utrke, Russell je u Portimao došao s velikim očekivanjima i s puno samopouzdanja te je ostvario najbolji kvalifikacijski plasman u Williamsu.

”Danas sam se prilično mučio s gumama, kao i većina drugih vozača, ali sam i s time došao na korak od ulaska u Q3. Slične probleme smo imali u Imoli, ali kako je vrijeme odmicalo sam imao sve više vjere u bolid i njegove mogućnosti.”

U najavi za sutrašnju utrku je rekao kako se nada da će se moći boriti s drugim bolidima kako bi ostvario prve bodove za njegovu momčad ove sezone, a kao ‘forte’ je naglasio brzinu na pravcu.

”Zasigurno ćemo startati na medium gumama što bi nam moglo donijeti neku taktičku prednost u utrci s obzirom da neki unutar najbržih 10 kreću s mekanim gumama. Mislim da će svi izvan najbržih 10 krenuti na srednjoj komponenti guma.”

”Imamo dobru šansu. Bolid je zapravo vrlo brz i pouzdan te vrlo brz na pravcima. Zapravo, najbrži smo na pravcima te se nadam da će nam to pomoći. U ovakvoj situaciji moramo ciljati na bodove,” zaključio je Russell.

2 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Webmaster

Jeste se “proslavili” u p.m. Bolid je toliko brz da je Latifia obišao mali Šumi,može li niže od toga????

papaya

Moćan

Related Posts