Russell: Cilj je ulazak u Q2 i borba za bodove u nedjelju

Prvi put nakon onog upečatljivog sudara s Bottasom u Imoli, Russell je u petak izašao na stazu Algarve International i pokazao vrlo dobru vožnju. U skladu s tim, ima i velika očekivanja od vikenda.

Drugu godinu zaredom utrka u Imoli neslavno je završila za Georgea Russella. Dva tjedna kasnije traži iskupljenje, a još uvijek i svoje prve bodove u bolidu Williamsa, kojima je bio vrlo blizu u Italiji, prije nes(p)retne situacije s Bottasom.

Na prvom slobodnom treningu u petak Britanac je postavio sedmo, a na drugom 13. vrijeme. Za taj pad u poretku krivi snažan vjetar u poslijepodnevnim satima, ali generalno je zadovoljan ponašanjem svog bolida.

“Vjetar je stvarno pojačao, a nije nikakva tajna da se mučimo u uvjetima jakog vjetra. Mislim da je na drugom treningu bilo najgore ovog vikenda i da se situacija u subotu ne bi trebala pogoršati, a od nedjelje očekujemo smirivanje.”

“To je jednostavno slabost našeg bolida i moramo se s time nositi, izvući ono najbolje. Na drugom smo treningu bili daleko od našeg potencijala, a opet na 13. mjestu, ne miljama daleko od svih. Brzina s puno goriva djelovala je prilično pristojno pa bih rekao da smo u dosta dobrom stanju.”

“Ne želim previše obećavati pa onda biti ispod te razine, ali ako vjetar oslabi mi ćemo se popraviti. Nadam se da je taj drugi trening bio naš najgori scenarij, a bili smo na 13. mjestu. Zato je ulazak u Q2 minimum očekivanja i nadam se borbi za bodove u nedjelju”, poručio je Russell.

Za Williams stvarno možemo reći da je živnuo i više ne djeluje kao bolid koji bi do bodova mogao jedino pukom slučajnošću.

“Ostvaren je napredak s bolidom i momčad je u dobrom stanju. Jasno, Rim nije izgrađen u jednom danu, ali sve ide u pravom smjeru”, kaže Russell.

2 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Webmaster

Samo odvozi najbolje što možeš,ako se sve posloži možda uleti koji bod.

robif

Samo pamet u glavu i ne bodi se s rogatima….mjesto imaš u top momčadi,pa da si vrata zatvoriš

Related Posts