Mazepinove isprike nakon ignoriranja plavih zastava u Portugalu

Nikita Mazepin uputio je riječi isprike Sergiju Perezu zbog ignoriranja plavih zastava što je skoro dovelo do dodira dva bolida na stazi na jučerašnjoj Velikoj nagradi Portugala.

Nakon zaustavljanja u boksu u 49. krugu utrke vozač Haasove momčadi, Nikita Mazepin morao je propustiti tada vodećeg Sergija Pereza koji ga je pretjecao za cijeli krug. Ne poštujući plave zastave, nije na primjeren način dao prostora Meksikancu, što je dovelo do blokiranja kotača na bolidu Red Bulla kako bi izbjegao dodir na stazi.

Suci su zabilježili incident u zavoju broj tri i vrlo brzo izrekli kaznu od pet sekundi te jedan kazneni bod na superlicenci ruskoga vozača.

“To je u potpunosti moja pogreška. Mijenjali smo strategiju na Plan C usred utrke i nakon posljednjeg zaustavljanja u boksu očekivao sam da ću biti sam na stazi. Nisam dobio upozorenje od ekipe, no to me ne opravdava. Već sam se ispričao Perezu zbog te pogreške”, rekao je Mazepin svjestan svog propusta na stazi.

„Bilo je to vrlo blizu. Mislio sam da me vidio na vrijeme, no jednostavno nije. Već mi se ispričao. Čak sam mislio da mi je oštetio prednje krilo“, miran je bio Perez u komentiranju nesporazuma sa staze.

Nakon što je nekoliko krugova vodio na stazi Algarve, Checo Perez je utrku završio na četvrtom mjestu, što je ujedno i njegov najbolji rezultat za upravljačem Red Bulla. Nemogućnost borbe za pobjednički podij u Portugalu uzrokovala je loša reakcija pri startu, kada je ostao iza Ferrarija Carlosa Sainza i McLarena Landa Norrisa.

„Nakon ponovljenog starta vratio sam poziciju od Sainza, ali na četvrtom zavoju iznenadio me bolid Landa Norrisa. Činilo mi se da je otišao potpuno van okvira staze, pa nisam ni branio tu poziciju; krivo sam procijenio. Predugo sam ostao iza njega što me i koštalo borbe za treću poziciju, šteta. Nakon što sam ga prestigao tempo je bio dobar, ali tada je već bilo kasno“, izjavio je Meksikanac.

Perez je dodao kako je u Portugalu bio zadovoljniji svojim bolidom nego prije, no bolid zahtijeva još rada na njemu kako bi bio spreman za Veliku Nagradu Španjolske. VN Španjolske na rasporedu je već ovaj vikend na stazi u Barceloni, a Perez istu dočekuje na šestom mjestu u poretku vozača s 22 boda.

Autor: Marko Dobrecović

Related Posts