Mazepin kažnjen s tri mjesta unazad

Suci su donijeli odluku da kazne Nikitu Mazepina s kaznom od tri mjesta unazad zbog blokiranja Landa Norrisa tijekom kvalifikacija za VN Španjolske u Barceloni.

Osim toga, dobio je i kazneni bod na licencu, što mu je ukupno drugi otkako je debitirao u Formuli 1.

“Suci su uzeli izjave od vozača i predstavnika momčadi, preslusali momčadski radio  i telemetriju te pregledali sve dostupne snimke incidenta.”

“Tijekom Q1 Mazepin se pripremao za brzi krug. Tada mu je ekipa javila da mu se približava Norris koji je već bio u brzom krugu. U zavojima 13 i 14 su mu se približili Raikkonen i Tsunoda, kojima je takoder javljeno da se Norris približava. Raikkonen i Tsunoda su usporili zbog Norrisa, dok je Mazepin usporio kako bi stvorio razmak između sebe i Schumachera. To je stvorilo nezgodnu situaciju za Nikitu.”

“Nikita je imao sasvim dovoljno prostora da uspori, propusti Norrisa, te započne svoj brzi krug brz da kompromitira ikog. Zbog toga su suci donijeli odluku da kazne Mazepina  zbog ometanja vozača s tri mjesta unazad na startu utrke te jednim kaznenim bodom na licenci,” stoji u izjavi sudaca.

3 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
SIR LEWIS HAMILTON

Hahhaha.
Iza koga će tatin sin.
Nema više ekipa 😀

robif

Ono pravo rusko tele

Webmaster

Krenulo ga je.

Related Posts