Masi: Verstappen nije poštivao moje naputke

Michael Masi, direktor utrka Formule 1, je nakon ‘kontroverznog’ poništavanja najbržeg kruga utrke Maxa Verstappena na samom kraju utrke pojasnio zašto je taj krug poništen.

Masi je rekao kako je u petak na sastanku vozača rečeno da se u zavoju 14 ne smije ići preko crveno-bijelih pasica, a da će svaki ‘prijestup’ tog pravila biti proslijeđen sucima utrke na razmatranje.

”Osim drugih napomena, u uvodu utrke je rečeno kako se u nekim zavojima ne smije ići preko crveno-bijelih pasica. U petak smo na slobodnim treninzima vidjeli kako dosta vozača ide široko u zavoju 14 te smo na večernjem sastanku s vozačima napomenuli kako će i taj zavoj biti ‘pod nadzorom’.”

”Isto tako smo rekli kako će se svaki prijestup prosljeđivati sucima, a posebno neće biti dozvoljeno zadržavanje prednosti poput pretjecanja van staze. Osim toga, vozač nije smio biti brži u tom mini sektoru, a upravo je tamo Max imao najbrže vrijeme od svih vozača pa je taj krug morao biti poništen.”

Direktor utrke je objasnio proceduru oko donošenja odluka u ovakvim slučajevima te koja je njegova uloga.

”Sve odluke u vezi kazni tijekom utrke donose suci. Ja pregledam situaciju, zabilježim te proslijedim sucima na razmatranje. Ako oni smatraju da su pravila prekršena će donijeti odluku o kazni ili o poništavanju vremena u ovom slučaju,” zaključio je Masi.

11 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
DMX

Od tih vaših pravila i ostalih gluposti gledanost F1 je manja od gatara iza ponoći.

SIR LEWIS HAMILTON

Nestasni dečko.
Uvijek dobije jači bolid od kolega.
Biće prvak neke godine 🙂

papaya

Nije on nista poštiva i neće nikad….
Kad ga se samo sitim 2018 19
I njegovog krša i loma….upropastia bi pola grida…
Međutim kod njega je to tako slatko🥴

r.u.m.

Zašto Noris nije kažnjen kad je izašao sa sva 4 kola van CB pasica prilikom pretjecanja Pereza ?Gdje je stekao prednost da prestigne Pereza

r.u.m.

PRETPOSTAVLJAM DA IMA NEKI DEMANT JER BI OVI IZ rbr VEĆ REAGIRALI

Lewis8F

Izlazak van staze briše vrijeme kruga. U utrci, to je samo bitno ako si postavio najbrži krug kao Max. Inače nema veze. Tri kršenja i dobiješ crno-bijelu zastavu koja sama po sebi je tek upozorenje da ne kršiš više nakon koje može usljediti kazna.

Yukihonda

Jooooo opet isto ukinite linije i stavite granula i nek se voze…

Lewis8F

Zašto? Oni su sposobni voziti u okvirima koje im daju. Tko prekrši je kažnjen. Tako je i bilo ovaj put.

Lewis8F

To što se opet pokušava stvoriti drama oko toga je druga priča. Samo, u prvoj utrci su pokupili mnogi tu dramu i prenosili je. Nakon ove utrke to se samo svelo na tu i tamo poneki portali koji bi volio od toga raditi dramu.

Lewis8F

“nakon ‘kontroverznog’ poništavanja najbržeg”

Nema nikakve kontoverze. Nema čak ni optužbe ili žalbe da bi bilo opravdano staviti u navodnike.

kako će i taj zavoj biti ‘pod nadzorom’”

Čemu opet navodnici kad je ovo činjenica.

Čini se kako bi fermen rado započeo “kontroverzu”

FerrariHR

LHx6….Jesi li to ti?😂

Related Posts