Leclerc: Kvalifikacije u Portugalu dokaz su da imam još štošta za naučiti

Ferrarijev vozač često dobiva komplimente za svoje nastupe u kvalifikacijama jer nerijetko iz svog bolida izvlači i više nego što je on realno u stanju pružiti, no nakon VN Portugala nije bio zadovoljan svojim nastupom.

Na prve dvije utrke sezone Charles Leclerc je osvajao četvrta startna mjesta, odradivši kvalifikacije u Bahreinu i Imoli na najvišoj razini. Dokazao je i tada svoje vozačke kvalitete, o kojima govori sportski direktor Ferrarija, Laurent Mekies.

“On ima kapacitet izvući dvije desetinke za koje mi ne znamo da postoje u bolidu. Čini to na redovnoj bazi i za njega je to nešto gotovo pa sasvim normalno”, komentirao je Mekies.

No, kvalifikacije u Portugalu nisu bile tako uspješne. U vrlo nezgodnim uvjetima na stazi Algarve International, Leclerc iz bolida nije uspio izvući te dodatne desetinke, već je osvojio osmu startnu poziciju i prvi put u sezoni doživio kvalifikacijski poraz od momčadskog kolege Carlosa Sainza.

“To je dokazalo da imamo još štošta za naučiti”, komentirao je Charles. Sigurno da su inače kvalifikacije jedna od mojih jačih strana, ali generalno je prošli vikend za mene bio prilično slab. Bio sam vrlo nekonstantan i puno je još posla za odraditi s moje strane.”

U Portugalu je generalno nedostajalo gripa, svi su se vozači žalili na to. Koliko se Leclerc mučio u kvalifikacijama možda najbolje opisuje podatak da je njegov najbrži krug u Q3 bio samo 67 tisućinki sekunde brži od onoga iz Q1. Jednostavno se nije uspijevao ubrzati.

“Što sam naučio iz tog vikenda je da možda trebam ići korak po korak, posebno tijekom tako teških vikenda kao što je bio ovaj. Pokušao sam pritiskati u bolidu od samog početka, a to je učinilo moj vikend vrlo, vrlo neurednim.”

“Pogledamo li petak i subotu, nisu to bili vrlo dobri dani za mene. Bilo me posvuda, a vrlo dobar krug bi odvozio jednom u deset pokušaja. Možda sam u takvim uvjetima trebao ići korak po korak, kao što sam to činio u utrci”, izjavio je Leclerc.

U utrci je zauzeo šesto mjesto i ponovno donio Ferrariju nešto bodova, iako je opet gledao u leđa glavnom konkurentu, Norrisu u McLarenu. Razlika između njih dvojice je devet bodova, a u poretku konstruktora između McLarena i Ferrarija 11 bodova.

1 Comment
Inline Feedbacks
View all comments
TORPEDO

Ima ona poslovica…”pametan uvijek uči,a budala ionako sve već zna”,zato bravo!

Related Posts