Horner: Max se sam pozvao u boks

Red Bull nakon još jednog vikenda loših odluka, opravdava svoj neuobičajeno spor pit stop. Nakon Maxovog preuzimanja vodstva na početku utrke izgledalo je da ide sve odlično za Red Bull, no u 24. krugu prilikom izmjene guma dolazi do greške u ekipi Red Bulla.

Horner objašnjava da je do zbrke došlo zbog nenajavljenog dolaska u box Verstappena:

“Sam se pozvao u box. Nismo ga očekivali i zato ekipa nije bila spremna te je izmjena trajala nešto duže. Momci su odradili fantastičan posao i brzo se snašli, a vratili smo i poziciju na stazi.”

Helmut Marko dodaje da je došlo do zabune prilikom razgovora između inženjera i vozača:

“Bio je to nesporazum, trkaći inženjer je rekao Maxu da idući krug ide po nove gume, no on je nekako razumio da se radi o ovom krugu. Nakon toga mogli smo samo ostati na ovim gumama što više možemo, a kasnije nam je postalo jasno da naša strategija neće uspjeti te smo se prebacili na mekane gume i lovili najbrži krug.”

Mercedes je izabrao pravu strategiju za današnju utrku, a sam Horner dodaje da je malo toga ekipa mogla napraviti u sprječavanju nove Hamiltonove pobjede.

“Vratili smo poziciju na stazi, no Mercedes je izgledao puno brže od nas danas. Nije izgledalo da će prestići Maxa na strategiji jednog zaustavljanja i odlučili su se na sve ili ništa, danas im je upalilo”, dodao je Horner.

Mercedes polako odmiče u poretku konstruktora, a bitka za prvaka je i više nego otvorena, očekuje nas napeta godina, a vidjet ćemo hoće li izmjene u kalendaru više odgovarati Mercedesu ili Red Bullu.

6 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
SIR LEWIS HAMILTON

Teško skinuti Mečku bez timske igre i jedinstva. Svaki detalj je bitan.

Goranns

Hmm, Mercedes je bio puno brži.. Kakav glup zaključak. Prvo samo jedan Mercedes je bio brz, drugo bio je brži samo na novijim gumama.. Da je max bio iza i da je Red Bull uradio takvu strategiju bio bi on brži na 12 krugova mlađim gumama.. Ham malo bolje čuva gume od Maxa i pri kraju stinga na softu je bio malo brži i postojala je šansa da ga pretekne ali da je uspeo Max bi otišao u boxi uradio ovu juče pobedniču strategiju…

F1 fan

I drugi je bio brži od drugog red bulla. Prati drugi put utrku

west 44

Max kad je vidio da je sitting bull pravac box!!!

Lewis8

“Mercedes je izgledao puno brže od nas danas. ”

Mercrdes, koji Mercedes? Dva su. Samo jedan je bio brži.

Lewis8

Opa. Golden boy je plakao za gume kad mu se Ham približio na 0.5 u zadnjoj sikani i zvrisao po gume. I djelivalo je kao da je nepozvan došao. Strah je vrag. Sitnice su odlučile. Prije svega pritisak i odlična vožnja sedmerostrukog prvaka.

Mislim da RB namjerno žrtcuje Maxa da Hamilton ispadne odličan. Nešto kao Mercedes Russella. Hahah

Related Posts