Bottas nezadovoljan ponašanjem bolida, ističe problem sa zagrijavanjem guma

Slobodne treninge za Veliku nagradu Monaka, vožene tijekom četvrtka, Valtteri Bottas je završio na petom, odnosno šestom mjestu. Na oba je treninga bio sporiji od momčadskog kolege, ali i od nekih drugih rivala. Na drugom je treningu Ferrari iznenadio plasmanom na prva dva mjesta.

Ne brine Mercedesovog vozača toliko tempo drugih, koliko poteškoće koje je imao pri upravljanju svojim bolidom W12 na uskim monegaškim ulicama. Požalio se nedostatak performansi u sporim zavojima i posebno na problem sa zagrijavanjem guma.

“U prvim krugovima nisam uspio postići da gume funkcioniraju kako treba. Moramo poraditi na tome i pokušati dokučiti zašto. Osjećaj je kao da neki bolidi možda imaju prednost u tome u odnosu na nas”, komentirao je Finac nakon slobodnih treninga u četvrtak.

“Prilično mi nedostaje povjerenja u prednji dio bolida na ovoj stazi. Imali smo neke manje probleme na nekim stazama u srednje brzim zavojima, ali ovdje se uglavnom događa u sporim zavojima. Ako nemate dobar osjećaj naprijed, hoće li bolid skrenuti u zavoj ili neće, lako se izgubi poprilična količina vremena. Uz to, bolid kao da nam je prilično krut, kao da ga sve neravnine i nagibi čine dosta nemirnim. To je nešto što moramo proučiti.”

U subotu bi moglo biti vrlo zanimljivo u borbi za startne pozicije, posebno ako će rezultati s treninga značiti da će i Ferrari biti negdje u igri, blizu Mercedesa i Red Bulla.

“Da, Ferrari izgleda stvarno brzo, kao i Red Bull. Neće biti samo dvije momčadi u borbi, tako da bi trebalo biti zabavno. Lijepo je ponovno biti na ovoj stazi, posebno nakon pauze od dvije godine. I dalje je vrlo tijesno. Nema puno mjesta na stazi. Zahtjevno je, a mi još uvijek imamo puno posla s našim bolidom”, poručuje Bottas.

Posljednja provjera prije kvalifikacija bit će treći slobodni trening, koji počinje u 12 sati.

Related Posts