Webber u dilemi: Može li Alonso s 39 pobijediti Alonsa s 25 godina?

U razgovoru za španjolske medije nekadašnji vozač Formule 1 Mark Webber, osvrnuo se na povratak Fernanda Alonsa na grid izrazivši pri tome sumnju u to ima li Fernando i dalje hrabrost i brzinu koju je imao u vrijeme kada je bio na vrhuncu i osvajao naslove prvaka.

Naime, iako je Alonso nakon odlaska iz Formule 1 na kraju sezone 2018. i dalje bio iznimno aktivan, a njegovu spremnost i fokus na pripremu za povratak na grid nitko ne dovodi u pitanje, Španjolac se baš kao i njegova momčad Alpinea na početku sezone podosta muči.

Nekadašnji Red Bullov vozač rekao je kako njegove simpatije i poštovanje prema Fernandu nisu ni najmanje upitni, no svoje sumnje izražava zbog spoznaje kako se u Formuli 1 stvari odvijaju jako brzo zbog čega je svaki povratak ili ulazak u ovaj sport iznimno težak.

“Ja sam Alonsov superfan i on to zna. Ipak, vjerujem kako je i sam Fernando bio pomalo zabrinut kada se vratio u Formulu 1 jer je i on sam znao kako to neće biti nimalo lak zadatak, čak štoviše bilo je izgledno kako će biti vrlo komplicirano. Kada se prezivate Alonso, Schumacher ili Lauda u tom je slučaju situacija još i teža te smo upravo to imali priliku vidjeti u brojnim primjerima, ne samo u Formuli 1, nego i u sportu općenito,” započeo je Australac.

Webber je također izjavio kako niti malo ne sumnja u Fernandovu posvećenost, motivaciju i želju za postizanjem najboljih mogućih rezultata, no ipak Australac je izjavio kako nije siguran ima li današnji Fernando s 39 godina na leđima, istu hrabrost i brzinu kojom bi parirao Fernandu koji je s 25 osvajao naslove.

“Niti malo ne sumnjam u Fernandovu motivaciju, a o iskustvu i njegovoj nevjerojatnoj mogućnosti prilagodbe na svaki trkaći auto da i ne govorim, daleko od toga. No, problem je to što Formula 1 ne trpi čekanje i ne daje previše prilika. Jednostavno, ne možete reći Ok, trebam još malo vremena. Zašto? Zato što u Formuli 1 morate konstantno biti spremni i na 100% i Fernando to zna. Za kraj, može li Fernando s 39 pobijediti Fernanda s 25? To je veliko pitanje jer iako sada ima puno više iskustva pravo je pitanje ima li više hrabrosti i brzine. To je nešto što samo on zna,” zaključio je Webber.

11 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Lewis8

Toto 2014.

Lewis8

Hamilton uvijek ima 22 godine.

SIR LEWIS HAMILTON

Bruka se lik.
Prvo da pobjedi Ocona.
Cuj povezuju ga sa Sennom i MS hhhahhaha

west 44

Opet radiš noćnu, znači dežuran, pa da takve budalaštine i padaju napamet u 4:11 h ujutro!!!

west 44

I ovdje si se primio 🤣🤣🤣!!!

Yukihonda

Uz dužno poštovanje za dva naslova Alonsa… usporedbe radi Rosi je za mene veći pogledjte ga gdje je konstantno je u gp1… Alonsa je zadesila Suzuka gp2 motora – vozača…

Desmosedici

Rossi je ove sezone nažalost potpuno “potonuo”..šteta da se blamira..trebao je napustit aktivno takmičenje barem na kraju prošle sezone.

Yukihonda

ROSI je legenda to znamo tu se slažemo… Što dalje sve mu je teže… rijetki imaju sposobnost u tim godinama biti u vrhu… Rosi da ima naj bolji motor ove sezone opet bi imao problema… jednostavno mentalni sklop vam ne dozvoljava u tim godinama da imate tu hrabrost kao kada ste mladi… motore je puno teže voziti nego bolide… vidjeti ćemo da Alonso tu i tamo će “bljesnuti”… narodna kaze oci velike a tijelo staro… Bolje da je po gridu šetao…

Junior

Rano je za donosit zaključke .
Ali mislim da nijedaj vozač ne može bit jednako dobar u 40 godini kao u mladosti. E sad svaka osoba je posebna i godine na svakog drukcije utjecu.
S obzirom na Alonsove godine i da ga nije bilo 2 godine u F1 start sezone i nije tako loš.
No jedino što će biti bitno je koliko će napredovati. Da li je ovo sve šta može ponuditi ili ima jos rezerve.

Deyo

Open wheel je posebna kategorija, i sigurno ce mu trebati vremena da se uhoda. Jos par utrka sigurno necemo videti od njega onog pravog Alonsa.

Lewis8

U Bahreinu je nakon Q3 bio uhodan i onaj pravi. Tako su fanovi i znalci pisali. Sad kad ga je Ocon poderao onda je star i treba se uhodati i ostalo. Hahaha

Related Posts