Vozači Red Bulla složni da će utrka na Imoli pružati bolji uvid u odnos snaga s Mercedesom

Velika Nagrada Emilije Romagne trebala bi poslužiti kao bolji uvid u situaciju na vrhu poretka, gdje se čini da je Red Bull trenutno u prednosti u odnosu na Mercedes.

Austrijska je momčad u Bahreinu izgledala kao najsnažnija momčad, ali slavio je ipak Lewis Hamilton nakon tijesne borbe s Maxom Verstappenom. Red Bull je dominirao i na predsezonskom testiranju, također u Bahreinu, stoga se nestrpljivo čeka nova utrka u Italiji koja bi nam trebala dati više informacija u odnosu snaga na gridu.

Utrka na Imoli trebala bi biti na nižim temperaturama i slabijim vjetrovima, a zbog uske konfiguracije staze također će biti ograničene prilike za pretjecanje.

Red Bullov Sergio Perez očekuje da će stvari biti jasnije nakon utrke na legendarnoj Imoli.

“Vjerujem da će biti vrlo gusto s Mercedesom, a saznat ćemo i da li se borba veže samo uz određen tip staze,” kaže Perez.

“Bit će zanimljivo vidjeti kakvi smo na Imoli koja je veoma drukčija staza u odnosu na Bahrein. Moj cilj je da imam dobru utrku i veselim se vikendu. Nadam se da ćemo se na Imoli ponovno boriti za postolje i pobjedu.

“Za razliku od Bahreina, kvalifikacije su ovdje veoma bitne jer su ograničene šanse za pretjecanje, ali to mi se sviđa.”

S druge strane Red Bullove garaže imamo Maxa Verstappena, koji je i dalje izuzetno frustriran što mu je izmakla pobjeda u Bahreinu.

“Naravno da uvijek postoje stvari koje smo mogli bolje obaviti, ali to je lako reći nakon trkaćeg vikenda,” kaže 23-godišnji Nizozemac.

“Kao momčad uvijek tražimo načine za napredak, ali to je konstanta na kojoj uvijek radimo. Uvijek želimo razmišljati unaprijed.”

“Sve ovo stoji i da smo pobijedili u Bahreinu. Uvijek može bolje, posebno kada se borite protiv sedmerostrukih svjetskih prvaka, tako da će to biti naš pristup i na Imoli.”

“Spreman sam na borbu i sezona je tek krenula.”

“Bili smo na samo jednoj stazi, tako da svaki vikend imamo zadatak pronaći dobar balans u bolidu, ali to je izazov u kojem uživa svatko u Formuli 1.”

4 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
TORPEDO

Nikog ne zanimaju Red Bullovi vozači?

Gigi

Cekaj da pocnu pobjedivat.

TORPEDO

Odmah će imati vojsku fanova….

Mike-ferrari

Jos ako Ferrari bude konkurentan pa njega budu pobjedjivali
Ajjjoj ima da bude bar 5 navijaca sa 3 profila ovdje
🤣🤣🤣

Related Posts