Vettel zadovoljan napretkom Aston Martina nakon utrke u Bahreinu

Sebastian Vettel vjeruje da je Aston Martin pozitivno napredovao u odnosu na VN Bahreina i da su uspješno smanjili deficit za rivalima.

Aston Martin i četverostruki svjetski prvak pretrpjeli su tešku utrku u pustinjskim uvjetima u Bahreinu. Nijemac je u svojem prvom nastupu za novu momčad ostao bez osvojenih bodova, a loš dojam blago je popravio Lance Stroll s desetim mjestom i jednim, ali vrijednim bodom.

Unatoč lošem početku sezone, Vettel i njegova momčad ostaju uvjereni u svoje mogućnosti, a prema riječima Vettela, momčad je impresivno odgovorila na nevolje prije VN Emilije Romagne.

“Prošli smo kroz sve što se dogodilo i vjerujem da je reakcija na taj vikend prilično pozitivna.”

“Atmosfera u momčadi je fantastična. Spreman sam uložiti sve što mogu i razumijem da pomognem momčadi i da se bolje provedemo na utrci ovaj vikend. Smatram da smo dobro pripremljeni i vidjet ćemo što će bit.”

“Naučili smo nešto o našem bolidu. Očito je da trenutno nismo gdje smo očekivali ili htjeli biti, ali tako je kako je. Idemo korak po korak,” kaže Vettel

Vettel je tijekom utrke dobio kaznu zbog incidenta s Estebanom Oconom. Isprva se Nijemac nije osjećao krivim za incident, ali kaže da uči iz svojih i tuđih pogrešaka.

“Ključ je da shvaćam što se desilo. Vjerujem da shvaćam, stoga mogu naučiti iz te situacije. Prilično sam siguran da se to ne bi ponovilo, ali uvijek možemo naučiti iz naših i tuđih grešaka.”

“Naravno da je cilj da imamo mirne utrke, to je nešto što i očekujem od sebe. Takve situacije su neoprostive na razini na kojoj bi htio voziti,” priznaje.

Related Posts