Verstappen želi razgovor s vozačima o pravilu poštivanja granica staze

Pred nama je druga utrka sezone Svjetskog prvenstva Formule 1, no u najavi Velike nagrade Emilije Romagne, Red Bullov se vozač još jednom vratio na događaje otprije tri tjedna.

Pravilo poštivanja granica staze ostalo je glavna tema nakon utrke u Bahreinu, a Max Verstappen se po dolasku u Imolu još jednom dotaknuo događaja iz pustinje.

U završnici prve utrke sezone Nizozemac je napao vodećeg Lewisa Hamiltona, no pri pretjecanju je prekršio pravilo, sa svim kotačima bio van granica staze i zbog toga morao vratiti poziciju. Ne vidi Max u tome ništa sporno, ono što po njemu nije bilo u redu je činjenica da se Mercedesovom vozaču prvih 30 krugova te utrke dopuštalo redovno izlaženje van staze bez ikakvih upozorenja.

Verstappen najavljuje da će pokrenuti to pitanje na sastanku s ostalim vozačima i direktorom utrke.

“Ili smijete ići van staze ili ne. Ja mogu razumjeti, naravno, da moje pretjecanje s izlaskom van granica staze nije dopušteno i to je u redu. Ne smijete steći prednost izlaskom van staze pri pretjecanju, ali zašto biste onda to smjeli kad ste sami?”

“Mislim da to nije ispravno, tako da ćemo razgovarati o tome s vozačima i s Michaelom [Masijem] pa vidjeti što će iz tog razgovora proizaći. Po mom mišljenju ono u prvoj utrci bilo je pomalo šlampavo.”

“Sve prije toga bilo je vrlo strogo i po meni dobro, kako se situacija rješavala, ali onda u utrci, mislim da je 30 krugova ili tako nešto Lewis odlazio široko i dobivao na vremenu. Kad sam ja to pokušao u dva kruga, rečeno mi je da to ne radim. To je malo čudno”, kaže Nizozemac.

Pravilo poštivanja granica staze moglo bi igrati ulogu i na Velikoj nagradi Emilije Romagne u Imoli ovoga vikenda. Upute direktora utrke vozačima nalažu da će se na kršenje tog pravila posebno paziti u zavojima broj 9, 13 i 15. Krugovi za vrijeme treninga i kvalifikacija u kojima vozači izađu van granica staze bit će poništeni, dok će u utrci za tri izlaska van granica staze biti pokazana crno-bijela zastava, dok će svako sljedeće kršenje pravila biti prijavljeno sucima.

13 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Desmosedici

Moram ispraviti Igora a i Maxa ako je doslovno ovako rekao..naime, Max je izašao sa staze sa sva četiri kotača nakon što je prestigao LH..i zatim se vratio na stazu ne gubeći ni trenutka vodstvo koje je iznosilo cijelu dužinu bolida..znači od trenutka pretjecanja na ulasku u krivinu bolidi se iza toga više nisu ni izravnali..Max je stalno bio ispred za cijelu dužinu bolida..što je tu legalno a što ilegalno neka drugi odlučivaju, zapravo već su odlučili su..ovo su činjenice..i ostaće zauvijek upitnik i neka mrlja u svezi takve odluke..kao i ono u Kanadi između Seba i Lewisa.

Desmosedici

P.S. ovi dolje provokatori neka mi opišu kako su to oni drukčije vidjeli tijek operacije prestizanja..mislim snimka se može pregledati scenu po scenu ili slowmotion tako da i čovjek lošeg vida može sve jasno vidjeti..samo ako problem nije negdje drugo..malo dublje iza očiju.

robif

Max,krojitelj pravice….a ne tako davno je bacao ljude van staze,mislim da je Ferrari bio njegova najveca lovina

Desmosedici

Mercedes mu tada nije mogao biti “lovina” jer su bili ispred..znači jedino je mogao napadati Ferrari u borbi za drugo mjesto..sada su se stvari promijenile, pa će ove sezone česta “lovina” biti Mercedes.

robif

Nisam tako mislio.htio sam napisat da je nekako najviše puta uništio baš Ferrariju utrku,pogotovo Vettelu…a čiso sumnjam da če mu Mečka biti “Lovina”

Desmosedici

Tako je..kada mu je Mercedes bio “lovina” odmah je “dobio po prstima”.

Lewis8

“Ili smijete ići van staze ili ne. Ja mogu razumjeti, naravno, da moje pretjecanje s izlaskom van granica staze nije dopušteno i to je u redu. “

Neki ovdje znalac je ovdje citirao Landa. Max kaže da nije smio i da je sve ok.

Znalac, ajd vadi se ili okreni temu i pucaj u nešto drugo. Hahaha.

west 44

Sad će znalac, samo da smisli kako da Sava teče uzvodno!!!

Desmosedici

Odgovorio sam gore poviše, prije nego sam i vidio ovu priglupu provokaciju.

Lewis8

Haha, zovi Landa.

Desmosedici

Samo mi kaži istinu..evo, neki tvrde da imaš ova dva profila i da sam sebi postavljaš pitanja i sam sebi odgovaraš?

Mike-ferrari

A sad
Sta ti ima bit cudno
Kad tvoji budu politicki i financijski uboli injekcije neces imati nikakvih problema

Lewis8

Uvijek je tako ili samo u eri Ham-Merc. Pitam za prijatelja.

Related Posts