Trulli: Alonso će uspjeti

Jarno Trulli dijelio je garažu s ponajboljim vozačem današnjice, Fernandom Alonsom, tijekom 2003. i 2004. godine, pokušavajući srušiti dominaciju Michaela Schumachera i njegovog Ferrarija.

Umirovljeni Talijan kaže kako nema ni trunke sumnje da će Alonso izvući apsolutno sve što može iz Alpineovog bolida kojeg trenutno ima na raspolaganju te pružiti sjajne vožnje, koje smo i navikli gledati od Španjolca. Teško se ne složiti s Trullijem, posebice kada se sjetimo što je Alonso uspijevao izvući iz McLaren Honde.

“Nedavno sam razgovarao s Fernandom i moram nešto reći: Fernando je deset godina mlađi od mene tako da je to već dobra stvar za njega, ali Fernando je u svojoj glavi, za razliku od mene, još uvijek željan voziti. Nema ništa drugo u mislima osim vožnje. Ne mogu vidjeti kako ne bi uspio u onome što će raditi i još je u dobroj formi”, rekao je Trulli.

“Najveći upitnik nije koliko će dobar biti Fernando, pravo pitanje je hoće li bolid biti dovoljno dobar i Fernandu omogućiti borbu za vrh. Imam jako malo sumnje u Fernanda, jednostavno zato što ga vidim još uvijek iznimno motiviranog. Držimo palčeve i nadajmo se da Alpine može isporučiti dovoljno dobar bolid da Fernandu pruži šansu za uživanje u utrkivanju u 2021.”

Osim što smatra da je Alonso još uvijek “gladan” uspjeha, rekao je da se dvostruki svjetski prvak nije bojao baviti političkim igricama kako bi bio u centru momčadi.

“Fernando je jedan od vozača koji igra psihičke igrice i vrlo je političan u svom timu. Ali to je dio vozača, vrhunskog vozača koji naposljetku želi biti glavni u momčadi i koji želi biti broj jedan, stoga ga ne krivim.”

“Nisam poput njega, uvijek sam se radije dokazivao rezultatima nego politikom. I vjerojatno je ovo bila jedna od mojih pogrešaka. Naravno da je uvijek za sebe pokušavao izvući najbolje iz momčadi i iz politike unutar momčadi. Uvijek je pokušavao usredotočiti pažnju na sebe, a to ionako morate očekivati od vrhunskog vozača… svu pažnju želi za sebe.”

Vozač koji je subotom bio brži nego nedjeljom, danas se bavi vinogradarstvom. Njegov vinograd proizvodi oko milijun boca svake godine i kaže kako nema “kiselog grožđa” za svoju F1 karijeru.

“Mislim da ima jako malo ljudi koji su brži od mene u jednom kvalifikacijskom krugu. Mislim da je Fernando to vjerojatno priznao prije nekoliko godina, kao i mnogi drugi vozači. Ali nažalost, ne pobjeđuje se na Grand Prix utrkama rezultatom kvalifikacija, također morate pobijediti i druge vozače,” poručio je Trulli.

Autor: Alojzije Brčić

4 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Emil

Da, izvlači iz bolida sve najbolje kad bolid ne valja, kad je bolid među najboljima onda iz sebe izvlači najgore osobine.

west 44

Šta u njegovom slučaju znači uspjet?!

Junior

Mislim da ni on trenutno ne zna. Ni kakav će bit za godinu dvije, a ni kakav će omjer momcadi bit u 2022.

Junior

On vjerojatno hoće….ali hoće li Alpine? To je malo veći upitnik.

Related Posts