Steineru je ponekad teško naći prave riječi za Haasove novake

Kako se moglo i očekivati, veliki je izazov za Haasovu momčad voditi u ovoj sezoni dvojicu novaka u Formuli 1. Guenther Steiner pokušava im pomoći na sve načine kako bi što prije pohvatali konce, no priznaje da je ponekad teško naći prave riječi.

Haas trenutno djeluje kao najlošija momčad na gridu Formule 1. Bolid nema performanse potrebne za ulazak u središnji dio poretka, a trenutno je čak i Williams u boljem stanju. Osim toga, rookie vozači Mick Schumacher i Nikita Mazepin prolaze kroz teško razdoblje prilagodbe na Formulu 1.

Steinerov stil u odnosu prema vozačima, posebno kad su u pitanju bili Kevin Magnussen i Romain Grosjean, imali smo priliku upoznati kroz serijal Drive to Survive. Obično Talijan ne bi imao dlake na jeziku reći svojim vozačima što ih ide, no priznaje da u odnosu prema dvojici novaka mora biti nešto pažljiviji.

“Trebam puno više razmišljati i analizirati gdje možemo najbrže napredovati. Teško je ponekad jer pogrešne riječi mogu imati i pogrešan učinak. Najveći mi je izazov dati im samopouzdanje, tako da se osjećaju sigurno u onome što rade.”

“Razmislite o tome da imate 21-22 godine, dolazite u Formulu 1 i sav je pritisak na vama. Nije se lako s time nositi, a da ne govorimo o utrkivanju s jednim od tih bolida, koji su vrlo nezgodni. Zato pokušavam uskočiti tamo gdje vidim njihove slabosti i da se najviše muče”, rekao je Steiner u podcastu In the Fast Lane.

Na meti kritičara posebno se našao ruski vozač, koji se u ovom kratkom periodu u Formuli 1 uspio istaknuti jedino velikim brojem “pirueta” i izlijetanja. Imao je i sin sedmerostrukog prvaka svojih “žutih minuta”, no generalno ipak ostavio bolji dojam i Steiner kod Schumachera vidi znakove napretka.

“Rekao bih da mu je samopouzdanje malo poljuljano kad je došao. Znate, u Bahreinu su bile vrlo različite okolnosti u pogledu staze i vjetra. Imao je nekoliko okretanja na stazi i mislim da ga je to učinilo pomalo nesigurnim.”

“Sigurno da je ostao pomalo šokiran, ali sada hvata konce i mogu vidjeti napredak. Napravio je veliki korak u Imoli. Razgovarali smo tijekom cijelog vikenda i pokušavao sam ga mentorirati kako bi sve odradio najbolje što može”, objasnio je Steiner.

Ovoga vikenda vozi se Velika nagrada Portugala i bit će to nova prilika za dokazivanje mladim Haasovim vozačima. Već bi vikend bez incidenata bio dobar korak za njih.

2 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Webmaster

Ne možemo ni mi,da budem iskren. Grozni i Kevin su male bebe u odnosu na sadašnju postavu.

F1 fan

Ne mogu oni polupati bolida koliko tatice mogu platit. Dont vori

Related Posts