Russell i Latifi u Q2 – Williamsove najbolje kvalifikacije od VN Italije 2018.

Williamsu očito odgovara talijansko podneblje. George Russell i Nicholas Latifi jučer su momčadi iz Grovea donijeli najbolji kvalifikacijski rezultat još od početka rujna 2018. godine. I tada se vozilo u Italiji, u Monzi, kada su Lance Stroll i Sergej Sirotkin smjestili bolide Williamsa na 10. i 12. mjesto.

Od tih kvalifikacija pa do ove subote na Velikoj nagradi Emilije Romagne prošlo je točno 960 dana. U međuvremenu su ulasci Williamsa u drugu rundu kvalifikacija bili izuzetno rijetki, ali u Imoli su im se stvari poklopile pa je Russell na 12., a Latifi na 14. startnom mjestu. Međutim, obojica opisuju da je vrlo lako moglo biti i daleko lošije.

Russell je izjednačio svoj najbolji kvalifikacijski rezultat: “Bile su to traljave kvalifikacije. Uspio sam doći do startne linije za novi krug samo pet sekundi prije isteka vremena – da nije bilo tako, ispao bih. Zato moram biti zadovoljan.”

“Mislio sam prije vikenda da bi možda čak i ulazak u Q3 bio moguć, ali nakon svih treninga mislio sam kako bi bilo dobro ako uopće prođemo Q1.”

“Mučio sam se. Ne znam zašto. Osjećaj je bio dobar u bolidu, ali nisam imao brzinu. Uspjeli smo ipak odraditi dobar posao u Q2 kad je bilo najbitnije. Moramo proanalizirati zašto mi je falilo brzine prije kvalifikacija, ali mislim da smo sada u dobroj poziciji za utrku.”

Nicholas Latifi, Williams Racing FW43B.

Latifi je tek drugi put u svojoj F1 karijeri ušao u Q2. Prvi put to mu je uspjelo na Velikoj nagradi Mađarske prošle godine, no 14. mjesto sada mu je novi najbolji plasman u kvalifikacijama. Nije ni za njega sve išlo glatko, posebno nakon izlijetanja na trećem treningu.

“Vrlo sam zadovoljan kvalifikacijama, posebno prvom rundom. Gotovo da nismo niti došli do kvalifikacija jer sam imao taj mali kontakt sa zidom na trećem treningu. Uspjeli smo se pojaviti na kvalifikacijama, ali postojao je određeni problem koji smo morali pregledati.”

“Da nije bilo crvene zastave zbog Yukijeve nesreće, ne bismo prošli dalje pa sam zahvalan zbog toga. Iako je to bio peh za Yukija, nama je dao vremena za popravljanje bolida. Malo sam razočaran krugom u Q2, ali ukupno rezultatom moram biti prilično zadovoljan”, rekao je Kanađanin.

Williamsu bi ovo mogla biti vrlo dobra prilika i za osvajanje prvih bodova u ovoj sezoni. Sjećamo se kako je Russell i lani imao odličnu poziciju u Imoli pa izletio vozeći iza sigurnosnog automobila. Već je izjavio kako se želi iskupiti za taj kiks, a start s 12. mjesta svakako mu daje dobru šansu za to.

Related Posts