Ricciardo: Nisam siguran kada će doći savršeni krugovi

Nakon trkaćeg vikenda u Bahreinu momčadi su dobile prvi pravi uvid u performanse svojih bolida, ali i vozača. Među njima je i momčad McLarena s Landom Norrisom i Danielom Ricciardom, koji je unatoč boljem plasmanu u kvalifikacijama, ipak završio na nižoj poziciji od timskog kolege zbog oštećenja na podnici bolida. Britanac je utrku završio na četvrtoj, a Australac na sedmoj poziciji.

Iako je iza Ricciarda jedna pristojno odvožena utrka, razumljivo je kako i dalje postoji nesigurnost po pitanju postizanja optimalne brzine s bolidom MCL35M. Iako teži hvatanju pravog tempa, Daniel nije siguran kada će za to biti sposoban.

“Zaista je teško znati kada. Na temelju prijašnjeg iskustva, sjećam se da je u Renaultu treća utrka bila ona na kojoj sam napokon imao pristojnu izvedbu. Ne kažem da sam bio na top razini, ali bilo je u redu. Recimo da sam prešao jednu prepreku.”

Da ćemo uskoro vidjeti vozača McLarena u pravom izdanju potvrđuje i sama Danielova izjava u kojoj tvrdi kako se osjeća “opuštenijim i spremnijim” u usporedbi s danima provedenim u Renaultu. Odgoda VN Australije faktor je koji je dao Ricciardu više ‘prostora za disanje’ tj. prostora za dodatnu pripremu.

“Osjećam se kao da sam u prednosti. Ipak, ne mogu znati kada ću točno odvoziti savršen krug. Nadam se što prije, ali ne mogu na to odgovoriti u ovom trenutku, nisam siguran”, poručuje Ricciardo.

Daniel Ricciardo, McLaren MCL35M

Ricciardo se također osvrnuo i na posao obavljen s timom u pauzi između dviju sezona, koja je ionako bila kraća u usporedbi s prijašnjim zimskim stankama.

“Mislim da su me poprilično pogurali u timu zadnjih nekoliko mjeseci. Odradili su poprilično izuzetan posao kako bih uhvatio korak i kako bi me, pretpostavljam, što je moguće više upoznali s timom.”

Daniel Ricciardo ne samo da je izuzetno talentiran vozač, već iza sebe ima 9 godina vozačkog iskustva u Formuli 1. Stoga, nije iznenađujuće kako u McLarenu nastoje probuditi sav mogući potencijal, ne bi li u sezoni 2022. krenuli u napad na titulu:

“Očito je da imam iskustva u ovom sportu, no mislim da me nastoje još više poboljšati u novom okruženju, a za to je potrebno truda i vremena. Zbog toga i mislim da ću stalno napredovati.”

Sljedeća postaja sezone 2021. je utrka u Imoli. Podsjetimo se, Ricciardo je prošle sezone tamo završio na trećem mjestu. Može li ponoviti takav uspjeh, ovoga puta u momčadi McLarena, otkrit ćemo od 16. do 18. travnja.

Autor: Josip Dumić-Kambiček

1 Comment
Inline Feedbacks
View all comments
TORPEDO

Ne bojim se ja za tebe…ti si jedan od top vozača F1 već dugo godina.

Related Posts