Red Bull: Moramo poraditi na mekanoj komponenti guma

Max Verstappen završio je na drugom mjestu na oba slobodna treninga vožena danas na VN Portugala.

Ostao je zabrinut je zbog nedostatka gripa u Portimau, no njegov momčadski kolega Sergio Perez kaže da bi Red Bull trebao biti u borbi za prvu startnu poziciju na sutrašnjim kvalifikacijama.

“Da, bilo je u redu, ali je vrlo nezgodno s asfaltom. Jako je sklisko. Znam da je tako svima, ali nije baš ugodno voziti. I naravno, gume su se promijenile i naravno da smo izgubili malo gripa u odnosu na prošlu godinu.”

“Dosta je komplikacija s pripremom i temperaturom guma, ali kao što sam već rekao, tako je i ostalima”, rekao je Max.

Sergio Perez, koji je završio treći na prvom slobodnom treningu, te deseti na drugom, bio je prilično optimističniji, iako je ponovio Verstappenovu zabrinutost zbog nedostatka gripa.

“Mislim da imamo prilično dobar tempo pa bi definitivno sutra trebali biti u kombinaciji da se borimo za prvu startnu poziciju. Znate, prilično je teško, gume u tim uvjetima su velika nepoznanica, pa mislim da će glavni fokus biti razumijevanje što se događa s gumama.”

“Tempo na srednjoj komponenti guma je bio dobar, ali kad smo prešli na mekanu komponentu, nismo baš pronašli neko dobro vrijeme za brzi krug”, rekao je Checo.

Perez je dodao kako će momčad problem s mekanom komponentom guma nastojati riješiti do sutrašnjih kvalifikacija.

Total
7
Shares
Pretplati se
Obavijesti o
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Related Posts
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x