Perez: Nesporazum je uzrokovao sudar s Oconom

Bivši momčadski kolege Sergio Perez i Esteban Ocon sudarili su se na prvom slobodnom treningu VN Emilije Romagne u Imoli. Staza u Imoli je već u petak pokazala zube vozačima Formule 1. Vidjeli smo mnogo izlijetanja bolida sa staze, pri čemu je Mazepin nastavio svoj negativan niz izlijetanja koji je započeo još u Bahreinu.

Prvi slobodni trening obilježio je sudar Ocona i Pereza, inače bivših vozača Force Indije, u zavoju Villeneuve zbog čega je slobodni trening nakratko prekinut. Razlog sudara je kriva Perezova procjena brzine Alpineovog vozača Ocona. Sergio Perez, koji je prilikom sudara vozio brzi krug, ozbiljno je oštetio stražnji lijevi kotač svog Red Bulla, dok je Oconu oštećen dio podnice. Osim toga, tijekom jednog dijela prvog slobodnog treninga radio komunikacija nije funkcionirala te je to također bio jedan od razloga sudara ovih dvaju vozača.

Suci su pregledali incident i zaključili kako nema razloga za kazne prema vozačima, čime su obojica nastavila voziti na drugom slobodnom treningu. Meksikanac je nakon utrke medijima podijelio svoje viđenje samog incidenta.

“Nismo imali radio vezu pa mislim da je to bio nesporazum. Mislio sam da je Esteban sporiji nego što je zapravo bio te smo i on i ja krivo procijenili ulaz u zavoj, ali on je od mene dobio samo loš tajming.”

Checo Perez je na drugom slobodnom treningu odvozio šesto najbolje vrijeme, dok je njegov momčadski kolega Max Verstappen odvozio samo pet krugova zbog problema s bolidom i do tada ostvario tek 15. najbolje vrijeme. Bez obzira na sve neprilike na slobodni treninzima, Perez je izrazio optimizam i nadu da će se oba vozača Red Bulla kvalificirati u Q3 na današnjim kvalifikacijama.

Nekadašnji Perezov momčadski kolega iz Force Indije, Esteban Ocon na sam incident gleda kao na nespretan splet okolnosti. Inače, Meksikanac i Francuz vodili su velike međusobne borbe kao momčadski kolege što je nerijetko završavalo incidentima na stazi. No, Ocon za ovaj incident naglašava kako je ovdje riječ o nesporazumu.

“Bilo je nespretno, ali razgovarali smo o tome i suci su također rekli da to nije nešto značajno. Više brige je bilo oko štete kod obojice, no to nije kompromitiralo naš nastup na drugom treningu, što je naravno najvažnije.” Ocon pritom nastavlja: “Izašli smo na vrijeme i momci u garaži su odradili fantastičan posao.”

Vrlo uzbudljiv dan slobodnih treninga u Imoli završio je izlijetanjem Ferrarijevog vozača Charlesa Leclerca sa staze čime je se sesija prekinuta, dok je vozač Alpine nakon drugog slobodnog treninga završio s 11. najboljim vremenom. Prema svemu sudeći čeka nas vrlo uzbudljiv trkači vikend u srcu Italije.

2 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Emil

Gdje su te kamere silne kad ih trebaš?

Pratiteljcro

Bas to. Kao i u slucaju sa sennom ili jos gore u slucaju sa Bianchiem.

Related Posts