Ogier: Nakon sudara sam mislio da je moj rally gotov

Sedmerostruki prvak svijeta slavio je na Croatia Rallyju, no posljednjeg dana natjecanja sudjelovao je u lakšoj prometnoj nesreći u Zagrebu koja ga je umalo prisilila na odustajanje.

Sebastien Ogier u nedjeljno se jutro sudario s drugim automobilom na Aveniji Dubrovnik u Zagrebu. Prestrojavao se iz srednje trake u desnu i očito želio skrenuti prema autobusnoj stanici, no tom je trakom prometovao drugi automobil i došlo je do sudara.

U tom je trenutku nastavak relija za Francuza bio vrlo upitan. Na mjesto nesreće došla je i policija, priča o komunikacijskim poteškoćama već je poznata, no Toyotin se vozač naposljetku uputio prema brzinskim ispitima, a onda odradio izvrstan posao i u tijesnoj borbi s timskim kolegom Evansom te Neuvilleom iz Hyundaija upisao svoju drugu pobjedu ove sezone.

Ističe da posljedice sudara nisu utjecale na performanse njegova Yarisa: “Više je utjecalo psihološki, iskreno. Bio sam prilično šokiran tijekom jutra kad se to dogodilo. Osjećao sam manje bolove u leđima jer udarac je bio prilično žestok.”

“Srećom, drugi je automobil pogodio u jedan od najčvršćih dijelova automobila, tako da su oštećenja bila samo kozmetička. Volan je ostao ravan, zaštitni kavez je bio netaknut, a čak je i zaštitna pjena u vratima ostala na mjestu, tako da smo sigurnost zadržali.”

“Drago mi je bilo vidjeti da nitko nije ozlijeđen te da je osoba iz drugog automobila također bila dobro, oštećenja su bila samo na automobilu. Međutim, iskreno, mislio sam da je rally tada za mene gotov.”

Iako su neki mediji prenijeli informaciju da je Sebastien pobjegao s mjesta nesreće, on objašnjava da to nije istina. Potvrdili su to i dužnosnici policije tijekom ponedjeljka.

“Došlo je do zabune u tom trenutku. Dali smo podatke policajcima, no najveći je problem bio što nijedan od njih nije govorio engleski. Nije bilo jednostavno i onda je jedan od njih rekao da možemo ići, a njegov kolega možda nije bio tako siguran.”

“Ja definitivno nisam netko tko bi pobjegao nakon nesreće. Prvo sam provjerio da je sve u redu, dali smo vozačku dozvolu i sve druge dokumente. Možemo biti sretni da je sve prošlo samo s materijalnom štetom, a kasnije navečer riješeno je sve što je trebalo biti riješeno”, rekao je Ogier.

Francuz je proslavio pobjedu na povijesnom prvom Croatia Rallyju, a onda doznao i za poprilično stroge kazne za prometne prekršaje koje je počinio. Osim financijske kazne i zabrane upravljanja vozilom na teritoriju Hrvatske u idućih šest mjeseci, Francuz sada ima i uvjetnu kaznu od FIA-e, koja podrazumijeva zabranu nastupa na jednom natjecanju ako ponovi neki od prometnih prekršaja u nastavku ove sezone.

Na brzincima je po tko zna koji put pokazao svoju psihološku snagu. Čak je i nakon tih neželjenih događaja uspio na jako dobroj razini odraditi preostale ispite, dok su njegovi suparnici griješili na završnom brzincu u Kumrovcu pa mu još jednom morali čestitati na pobjedi.

Autor naslovne fotografije: Uroš Modlic

Related Posts