Luca de Meo: Alonsova uloga sada je drukčija u odnosu na prije 15 godina

Momčad Alpinea snažno se oslanja na usluge Fernanda Alonsa. Prema riječima Luce de Mea, izvršnog direktora Renaulta, Alonso je glavna okosnica Alpineove sadašnjosti i budućnosti u Formuli 1.

U intervjuu s Top Gearom de Meo je otkrio da Alpine ima dugoročne planove u Formuli 1, a da će Alonso od Alpinea sa svojim iskustvom i pobjedničkim mentalitetom napraviti pobjedničku momčad.

“Renault je Fernandov dom, a htio bih da svima pomogne sa svojim iskustvom. Sadašnja uloga mu je drukčija od one prije 15 godina. Sada je Kum svih nas. Sve što tražimo od njega je da nam pomogne postati vrhunska momčad. To je stvar pristupa i mentaliteta, a on to ima,” rekao je de Meo.

“Naš fokus je da mu zapravo pružamo bolid s kojim se može zabavit. Nikad ne znate što se može desiti na utrci, zar ne? Možda nam treba samo malo sreće, ono što je sigurno jest da ćemo pružati sve što možemo za njega i Estebana.

Podsjetimo, promjena tehničkih regulacija u Formuli 1 odgođena je s 2021. na 2022. zbog pandemije koronavirusa. Iz tih razloga ograničen je prostor za napredak u odnosu na prošlu godinu za momčadi, što za Alpine znači borba za pozicije na sredini poretka.

Ipak, Alpine visoko cilja u nadolazećim godinama, a de Meo kaže da je cost cap pruža svim momčadima poštenije šanse za borbu.

“Ograničenje troškova je pomoglo. Momčadi na vrhu trošile su dva ili tri puta više nego što smo mi bili u mogućnosti. To će osnažiti natjecanje i dobro je za show.”

“Naravno, ne želim da budemo gubitnici, ali dobro je ako sport postane kompetitivniji jer to znači da će biti utrkivanja po cijelom gridu. Tako i treba biti,” zaključuje glavni čovjek Renault kompanije.

Alpine će sigurno tražiti bolje rezultate sljedeći vikend na Imoli nakon razočaravajućeg vikenda u Bahreinu gdje su odustali bez bodova nakon odustajanja Fernanda Alonsa.

15 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
TORPEDO

Mislio sam da će Renault izaći još davno iz F1,pošto im u poslovnom planu baš ne cvjetaju ruže kao i ostalima više-manje zbog corone…ali drago mi je da su još tu i da se bore 🙂

west 44

Možda opet nađe nekog Piqueta da se zabija u zidove a on da osvaja trke na konto toga=dno dna!!!

Mike-ferrari

Covjek je pobijedio Scumahera tako da je jako daleko od dna
Vjerovatno par svjetlosnih godina daleko

west 44

Nitko mu ne osporava što je pobijedio Schumachera , ovdje se radi o poštenju i moralu!

mika.KA

A da ne pricamo o moralu kada je cinkao momcad a u istom bolidu uzivao

Desmosedici

Vi Alonsa gledate vrlo subjektivno kroz prizmu njegovih odnosa sa Hamiltonom u Mclarenu daleke 2007..strašno.

Desmosedici

Ti možeš bolje..daj se sredi..ovakav komentar je dno dna.

west 44

Šta hoćeš reći da odobravaš ovakav način pobjeđivanja, to ti je u redu ?!

Junior

Alonso je i dalje konkurentan kao vozac te se nece zadovoljiti samim time što ce unaprijedit momcad za buducnost, htjet ce i on konkurentan bolid dok je još u F1.

Desmosedici

Alonso ne mora nužno pobijeđivati..njegova uloga jer nešto kao uloga MS u Mercedesu..da pomogne momčadi da dođe na najvišu razinu..da bude sposobna pobjeđivati..ako u tome uspiju,sigurno će pored Ocona dovesti još nekog mlađeg vrhunskog vozača da dalje odrađiva posao.

west 44

Grdno se varaš on je toliko sebičan da će za svoje ciljeve gazit preko mrtvih ako treba ,kakav razvoj samo osobni interesi!

Junior

Kako opisuješ Alonsa covjek bi reko kobinacija Hitlera i Staljina hahahah
Osobne interese imaju svi inace nebi bilo prvenstva vozača

Junior

Ja mislim da je i Schumi imao želju da napravi više po pitanju svojih rezultata, ali očito nije išlo pa je odradio odlican posao po pitanju pomaganja momcadi. Alonso će se po meni vratit na visoku razinu i bit ce konkurentan među vozačima, a tada bi svaki vozač onda htio neki uspjeh. Jer tužno je kad znaš da i dalje imaš znanja i brzine, a da ne probaš iskoristiti. Nebi rekao da se to zove sebičnost…to je normalno, to je želja za uspjehom. Samo da ostane miran i bez neke ljutnje ako Alpine ne uspije. Bitno je da nam pruži… Read more »

Desmosedici

Dobro..Alonso izgleda i sada kao što je uvijek izgledao, agresivan i željan borbe..utrkivanja..uvijek je bio jak u borbi, u duelima..ali se ipak plašim koliko će stvarno biti brz u ovim godinama..biti brz je nešto drugo od biti agresivan i borben.

Related Posts