Leclerc: Mnogo sam naučio od Seba

Dvije godine proveli su Leclerc i Vettel zajedno u Ferrariju. Nije njihov odnos uvijek bio idiličan i imali su neke “situacije” koje im nisu trebale, no Leclerc danas ističe da je od Nijemca mnogo naučio u tom periodu.

Pamtimo žestoke borbe za status prvog vozača Ferrarija tijekom 2019., međusobne sudare u Brazilu i Austriji… Definitivno je bilo određenih napetosti na relaciji Charles LeclercSebastian Vettel.

Međutim, prisjećajući se tih dana, Leclerc ističe neke Vettelove vještine koje su ga zadivile i situacije iz kojih je od njega mogao puno toga naučiti.

“Počevši s njegovim iskustvom, u određenim situacijama imao je odlične analitičke vještine i mislim da sam u tom pogledu mnogo naučio od Seba. Shvatio sam da je važnost koju je posvetio nekim detaljima na kraju činila veliku razliku na stazi. Bilo mi je vrlo interesantno to ocjenjivati. I još, Seb je vrlo dobra osoba, koja me uvijek zapanjila svojom direktnošću”, izjavio je monegaški vozač.

Leclerc i Vettel na VN Italije 2020. (Photo: Scuderia Ferrari Press Office)

Vettel je sada član Aston Martina, a na pitanje kako će se osjećati pretekne li ga na stazi bivši momčadski kolega koji je redovito bio sporiji od njega tijekom prošle sezone, Leclerc odgovara:

“Nađem li se u takvim okolnostima ne mislim da ću očajavati u stilu ‘ah, on je bio moj momčadski kolega i pobijedio sam ga, a sad je ispred mene.’ Kad spustim vizir, nema prostora takvim mislima. Koncentriram se na sebe, na bolid i zadatak koji me očekuje. Prestigne li me Seb, onda ću pokušati odmah vratiti poziciju. Ne mislim da ću imati bilo što drugo u mislima u tom trenutku”, poručuje Charles.

Na Velikoj nagradi Bahreina bivši kolege iz Ferrarija nisu imali bliskih susreta. Leclerc se dobro držao u gornjem dijelu poretka i osvojio šestu poziciju, dok je Vettel imao vrlo slab debitantski nastup za Aston Martin i završio 15. Ovoga vikenda vozi se utrka u Imoli, a s posebnom pažnjom pratit će se može li Seb do dobrog rezultata.

1 Comment
Inline Feedbacks
View all comments
Desmosedici

Zanimljivo..tko god je iz svijeta F1 do sada pisao o svojim osobnim iskustvima sa Sebom rekao je vrlo slično..da je jako stručan što se tiče poznavanja tehnike i analitike..i da je dobar kao osoba.

Related Posts