Jost Capito uživa surađivati s Buttonom

Jost Capito smatra da je fantastično imati Jensona Buttona kao savjetnika u Williamsu. Svjetski prvak iz 2009. je u siječnju najavljen kao novi član ekipe u službi višeg savjetnika, čime se vratio u ekipu s kojom je Jenson imao debi 2000. godine.

Pored dužnosti u Williamsu, Button radi i kao stručni suradnik na nekim utrkama.

Capito, koji je također nedavno došao u ekipu, uživa u razgovorima s Jensonom i u uvidima koje daje ekipi, od čega već imaju neke koristi.

“Već sam imao dosta razgovora dosad sa Jensonom. Njegom opći pristup, iskustvo, voljen je u momčadi,” rekao je Jost.

“Za mene, dobro je imati u ekipi nekoga s toliko iskustva i s kim možete razgovarati bez imalo ustručavanja… ‘kako ćemo, na ovaj, na onaj način?’ – imati nekoga s ovoliko iskustva je fantastično.”

“Također smo, kad je karakter u pitanju, vrlo slični, pa imamo koristi jedan od drugog i oba vidimo šansu da momčad zajedno vratimo na vrh. I imati njega u projektu je za mene fantastično.”

Capito je također ohrabren nastupom Latifija koji je uspio doći do drugog dijela kvalifikacija. Nažalost, odustao je odmah u prvom krugu utrke.

“Veoma je teško biti momčadski kolega Georgeu. Ista je situacija i ako ste momčadski kolega Lewisu Hamiltonu. Nicholas se dobro nosi sa situacijom. Debitantsku sezonu je dobro odradio, to mu je bila sezona učenja.”

“Nekoliko je puta došao blizu bodova te naporno radi. Mislim da ove sezone može napredovati te će nam pokazati puno više. Bolji je nego što to govori njegova reputacija,” zaključio je Capito. 

Total
13
Shares
Pretplati se
Obavijesti o
3 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
avatar
Webmaster
27.04.2021. 15:10

Ako od 1997 niste složili konkurentan bolid onda nečete ni sada.

avatar
Deyo
28.04.2021. 07:21
Reply to  Webmaster

Niko nije pucao samome sebi u noge, kako je to radila momcad Williams. Kada su krenuli u saradnju sa BMW, odbijali su svaku pomoć u tehnologiji i razvoju od moćnog BMW, i stvorili tenzije sa Dr. Tasterom, a sve je moglo biti drukčije. Od prekida suradnje sa BMW, kroz niz krajnje pogrešnih odluka otišli su ja dno. Imali dve sezone od koristi hibrid cirkusa, dok se ostale momcadi nisu kako tako poslužile. Da Williams dodje na razinu iz 90ih, stvarno bi trebalo čudo. A opet, to više nije ista momcad, ostalo je samo ime, koje će najverovatnije isceznuti iz F1,… Read more »

avatar
Desmosedici
27.04.2021. 14:06

Dok je bio šef WRC momčadi VW, Capito je osim dominantnog auta okupio trio jakih vozača Ogier, Latvala i Mikelssen i pomeo konkurenciju..što i koliko će uspjeti u Williamsu, vidjet ćemo.

Related Posts
3
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x