Horner i perez zadovoljni utrkom u bahreinu

Sergio Perez imao je dramatičan početak utrke na Velikoj Nagradi Bahreina. U prvoj utrci za Red Bull Perezu je stao bolid tijekom kruga zagrijavanja zbog gubitka snage.

Dok je ostatak grida vozio dodatan formation lap, Perez je imao težak zadatak – pokrenuti svoj RB16B i stići do boksa. Podsjetimo, Perez je imao i problematične kvalifikacije. Kockao se na medium gumama i završio tek 11.

Meksikanac je vjerovao da je utrka za njega završena prije njenog početka, ali uz pomoć sportskog direktora Red Bulla, Jonathana Wheatleyja, Perez je uspješno pokrenuo bolid i na kraju završio kao peti u utrci, što mu je donijelo titulu vozača dana.

“Skidam kapu Sergiju na nevjerojatnoj utrci nakon što je startao iz boksa. Ostao je mirne i hladne glave nakon problema i uspio je osvojiti dobru količinu bodova,” Horner je izjavio.

Perez je sezonu otvorio s petim mjestom, što dodaje još 10 bodova na drugo mjesto i 18 osvojenih bodova Maxa Verstappena. Red Bullu će u ovoj sezoni svaki bod biti od važnosti u borbi za konstruktorski naslov.

“Vjerujem da možemo bit zadovoljni s utrkom uzevši u obzir da je malo falilo do odustajanja. Tempo je bio vrlo dobar i potencijal je tu,” rekao je Perez.

“Imamo puno podataka za obraditi prije sljedeće utrke na Imoli.”

Red Bull će sigurno ciljati na dvostruko postolje u Imoli nakon što je Mercedes odnio 41 bod iz Bahreina. Utrka je na rasporedu 18. travnja.

1 Comment
Inline Feedbacks
View all comments
TORPEDO

Tek je počelo,pa možemo samo natuknuti..
Rekao je slijepi…vidjet ćemo,a gluhi…čut ćemo?

Related Posts