Hamilton: Testirao sam s Pirellijem jer planiram biti ovdje i sljedeće godine

Kad je Lewis Hamilton potpisao tek jednogodišnji ugovor s Mercedesom za 2021. godinu, brzo su krenula nagađanja o eventualnom odlasku uspješnog britanskog vozača iz Formule 1 na kraju sezone. Sedmerostruki prvak više je puta ponovio da je i dalje motiviran za utrkivanje, a nedavni test Pirellijevih guma za 2022. sugerira da namjerava ostati u sportu.

Nakon druge utrke sezone, Velike nagrade Emilije Romagne, Hamilton se zadržao u Imoli pa na stazi Enzo i Dino Ferrari nizao krugove na 18-inčnim gumama talijanskog proizvođača za sljedeću sezonu.

“Prije svega, nikad se ne javljam dobrovoljno za dane testiranja i ovo je vjerojatno jedan od prvih za koje sam se volonterski javio. Požalio sam čim sam se morao probuditi tog dana”, našalio se Lewis pa nastavio u ozbiljnijem tonu: “Iskreno, to je stvarno odlična staza za testiranje, tako da sam uživao u danu, a i vrijeme je bilo dobro.”

“Planiram biti ovdje i sljedeće godine pa želim pomoći Pirelliju pri dolasku do što boljeg proizvoda”, objasnio je aktualni prvak. “To je nešto što svi vozači žele, bolje performanse. Zato mi je bilo važno odrediti gdje je početna točka i s kojim razlikama mogu pomoći. Iz gledišta vozača, imamo više mehaničkog gripa, manju degradaciju. Mislim da je test bio dobar i iako je to bio tek prvi korak s gumama, definitivno nije bila loša početna točka.”

Kad je njegov ostanak u Formuli 1 u pitanju, Hamilton ističe dvoboj s Verstappenom kao odličan razlog za nastavak natjecanja, no redovito naglašava i važnost nekih drugih aktivnosti, koje smatra svojom dužnošću.

“Uživam u ovoj borbi koju imamo, postaje sve uzbudljivije. Izazov je sve veći, a ja i dalje volim raditi s ovom momčadi. Također, poticajno je vidjeti korake koje moja momčad poduzima kako bismo poticali uključivost i raznolikost.”

“I dalje imamo mnogo toga za napraviti kao sport. I dalje ima mnogo timova koji nastavljaju šutjeti, ljudi koji do sada nisu pretjerano preuzeli odgovornost. Dok sam ovdje imam veću šansu pomoći oko promjena, nego da nisam tu. Želio bih to i napraviti, ali ne znam koliko dugo ću moći ostati. Vidjet ćemo”, poručio je Hamilton uoči VN Portugala.

Na treću utrku sezone Britanac dolazi kao vodeći u ukupnom poretku, ali ima samo bod više od Maxa Verstappena. Prvi izlazak na stazu imat će u petak od 12 sati i 30 minuta.

3 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Holden91

Zašto je onda toliko dugo trebalo da potpiše ugovor za ovu godinu?

Goranns

Zato što mu je dosta još jedna godina u Mečki. Hoće u Ferrari 😉

Lewis8

🙂

Related Posts