Aston Martin još ne zna što je uzrokovalo pregrijavanje kočnica

Dolaskom na startne pozicije utrke u Imoli, oba vozača Aston Martina su naišla na probleme s kočnicama.

Dimilo se sa stražnje strane Strollovog AMR21, a mehaničari su bili prisiljeni izvesti brze popravke stražnjih kočnica na oba automobila kako bi im se omogućilo da krenu u utrku.

Nakon utrke u kojoj je Stroll završio kao osmi nakon kazne zbog ilegalnog pretjecanja Pierrea Gaslyja, a Sebastian Vettel odustao na samom kraju zbog problema s mjenjačem, šef momčadi Otmar Szafnauer rekao je da momčad još uvijek istražuje uzrok njihovih problema s kočnicama:

“Oba naša automobila imala su problema s pregrijavanjem kočnica na putu do startnih pozicija, a mi trenutno istražujemo glavni uzrok kako bismo primijenili trajno rješenje. Upravo smo raspravljali i još uvijek ne znamo što je to uzrokovalo. Uzet ćemo sve podatke za krugove koji su prethodili tome.”

“Ono što se dogodilo je da smo pregrijali stražnje kočnice, a krugovi koji se voze prije postavljanja na startne pozicije nisu bili voženi normalnim tempom kojim obično idemo, pa nismo imali dovoljan protok zraka. Ali svjesni smo toga, pa čak i uz to, postavke su takve da se nisu smjele zapaliti. Pregrijali smo ih, ali ne znamo zašto i kako.”

U međuvremenu, kočnice nisu bile jedini problem Aston Martina u Imoli. Stroll se stalno žalio na zamagljeni vizir kacige u mokrim uvjetima utrke, a obojica vozača su imala problema s mjenjačem. Za taj slučaj još nije jasno jesu li to povezani problemi.

“Tijekom utrke imao sam vrlo čudna prebacivanja brzina, pa sam bio pomalo zabrinut. To nas je koštalo puno vremena i ponavljalo se svakih nekoliko krugova. Bila je to izazovna utrka od početka do kraja, tako da sam sretan što sam je uopće završio”, objasnio je Stroll.

Total
12
Shares
Pretplati se
Obavijesti o
8 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
avatar
Mike-ferrari
23.04.2021. 17:48

Los mercedesov dizajn koji testirate
Kao i kada slikovi imaju smisla nq zadnjoj utrci

avatar
papaya
22.04.2021. 18:52

Zna li itko što je sa vettelom…mislim da stavimo njega i kimia u isti bolid…hmm
Opra bi ga kimi
Inace kimia obozavam

avatar
F1 fan
22.04.2021. 17:47

Aston je najviše izgubio na brzini u odnosu na prošlu sezonu.

avatar
Mike-ferrari
23.04.2021. 17:49
Reply to  F1 fan

Testiraju za merc

avatar
r.u.m.
22.04.2021. 13:56

A jeste smotani šta vam ja moram reć da je papirić od sendviča ušao u otvor za hlađenje koćnica. …. 🙂

avatar
Desmosedici
22.04.2021. 15:17
Reply to  r.u.m.

To je bilo u Bahreinu..ovo je nešto drugo.

avatar
mika.KA
22.04.2021. 17:55
Reply to  Desmosedici

I u drugoj momcadi

avatar
Desmosedici
22.04.2021. 12:31

Pa te iste probleme su imali na predsezonskim testiranjima u Bahreinu..kao i Mercedes, iako je u A Martinu stari a u Mercedesu novi mjenjač..govorilo se o problemima sa hlađenjem..a ništa..neka se jave Mercedesu da im to objasni.

Related Posts
8
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x