Alonso: Ocon je predan momčadi

Fernando Alonso je novi/stari vozač na gridu ove sezone nakon dvogodišnje pauze. Vratio se u momčad iz Enstonea po treći put u karijeri, ovog puta pod imenom Alpine, s kojom je ostvario najveće uspjehe i osvojio dva uzastopna naslova svjetskog prvaka.

Španjolac je poznat kao vozač kojeg je iznimno teško pobijediti u kvalifikacijama u momčadskim dvobojima. Samo su trojica njegovih suvozača uspjela osvojiti više bodova tijekom jedne sezone od njega: Marques 2001., Hamilton 2007. i Button 2015.

Ocon je na VN Emilije Romagne bio brži od Alonsa i u kvalifikacijama i u utrci. To je bilo prvi put od VN Malezije 2017. godine i Stoffela Vandoornea da je Alonso izgubio kvalifikacije od momčadskog kolege.

„Definitivno sam impresioniran i sretan što imam Estebana pored sebe“, rekao je u razgovoru za Motorsport.com i nastavio: „Jako je profesionalan i jako puno radi, ne samo ovdje pored staze, nego i u simulatoru. Podijelili smo jako puno stvari i dok je bilo tko od nas u simulatoru, trudimo se biti povezani i raditi kako bi imali bolji bolid.“

„Znam da ulaže jako puno predanosti u momčad. Za oba vozača je dobro kada se timski kolega jako puno trudi, a on upravo to i radi. Istodobno želite biti brzi kao i kolega ili svaki put malo brži. Ovoga puta, u kvalifikacijama u Imoli, nije išlo tako, ali pokušat ću sljedeći put.“

S druge strane, suradnju sa svjetskim prvakom iz 2005. i 2006. godine vidi kao izvrsnu priliku za učenje, a usput hvali i Španjolčev karakter.

Velika je prilika raditi sa svjetskim prvakom pored mene, on je jedan od najboljih vozača. Puno ljudi mi je pričalo o njemu, a ono što vidim iznutra, zaista uživam u dosadašnjoj suradnji. Fernando je jako iskren, pa kada nešto kaže onda to i misli.

Imamo vrlo slične komentare o bolidu i to djeluje jako dobro. Bio je jako dobar sa mnom dosad i on je jedan od vozača na koje sam se ugledao dok sam bio mlađi. Za mene je jako posebno što surađujem s Fernandom i mislim da će suradnja biti bliska cijele godine“, završio je Ocon.

3 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Yukihonda

Gp1 dugo vam je trebalo da obrišete neželjenu poštu… Pa bih molio decidirano da mi obrazložite što smatrate vrijeđanjem???Alonso gp2 vozač idi u zasluženu mirovinu nisi na nivou… Čovjek vozač koj može vrijeđati a njega se nesmije… po pravilima gp1…

west 44

Ocon pošalji tog ispranog picopjevca u penziju!!!

Junior

Dobro je vidjeti da se Alonso muči zajedno s ostalim vozačima u novim momčadima. To je dokaz da i dalje nije toliko lako voziti bolide te pogotovo izvuci zadnjih par desetinki.

Alonso je 2007. imao isti broj bodova kao i Lewis, ali sa manjim brojem drugih mjesta.

Related Posts