Alonso: Još imam prostora za poboljšanje forme

Fernando Alonso smatra kako ima još mnogo prostora za poboljšanje forme po povratku u Formulu 1, unatoč dobrom početku na prvoj utrci za VN Bahreina. 

Dvostruki svjetski prvak je prvi put nakon 2018. godine nastupio na utrci Formule 1, nakon dvije godine natjecanja u WEC-u i Dakar reliju, između ostalih aktivnosti.

Unatoč dvogodišnjem izbivanju iz Formule 1, Alonso se u Bahreinu kvalificirao za utrku u top 10 te se borio za mjesto u bodovima, prije nego je zbog omota sendviča, zaglavljenog u usisniku zraka za hlađenje stražnjih kočnica, morao odustati u 32. krugu utrke.

Nakon nedjelje, Španjolac je izjavio kako smatra da mora još ispraviti određene sitnice i naći samopouzdanje i brzinu za upravljačem.

“Bilo je lijepo”, rekao je Alonso nakon utrke. “Imao sam nekoliko dobrih borbi od kojih su neke završile dobro, a u nekima sam gubio pozicije. Još mi uvijek nedostaje brzine i moram naći više samopouzdanja, izvući još više iz bolida. Moram bolje startati. Nije bilo jako loše, ali imam još prostora za popraviti se.”

“Ekipa je na zaustavljanju odradila odličan posao, no ja na drugom zaustavljanju nisam bio u dobroj poziciji. Postoje još greške koje radim još od testiranja, no nadam se da ću do druge ili treće utrke biti puno bolji.”

Fernando Alonso i Davide Brivio, Alpine F1 Team Racing Director.

Iako se vozači Alpinea nisu kvalificirali među prvih 10 na kraju prve utrke sezone 2021., Alonso vjeruje kako će i on i svi koji ga prate uživati u njegovom povratku na stazu.

“Sve će biti uredu. Uživat ćete u mom povratku i u izvedbama koje ću prirediti svakog trkaćeg vikenda,” dodao je. “Mislim da smo od početka govorili kako je ovo zanimljiv projekt i da je Alpine u Formuli 1 za velike stvari. Možda je 2021. godina nastavak 2020. i samo hvatalo zalet za mnogo važnije stvari koje slijede 2022. Nadam se da ćete uživati u mom povratku.”

Unatoč lošem vikendu u Bahrein za Alpine, Alonso misli kako je teško ovako rano procijeniti poziciju momčadi u ukupnom poretku.

“Teško je reći. Vidjeli smo različite rezultate i nekako to izaziva različite osjećaje kod sviju. Nekad izgledamo dobro, nekad loše. Treba nam još nekoliko utrka da složimo redove. Važno je da radimo sve više i da identificiramo svoje slabosti, ako ih imamo, i radimo na još većim poboljšanjima tamo gdje smo jaki. Bit će ovo zanimljiva sezona za sve nas.”

Fernando Alonso (ESP) i Esteban Ocon (FRA) – Alpine F1 Team A521
3 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Pratiteljcro

Još mi uvijek nedostaje brzine i moram naći više samopouzdanja, izvući još više iz bolida.”
Tocno tako. Vidi se po bodylanguageu bolida da to jos uvijek nije to ali nadam se da ce fernando vratiti staru formu kroz nekih 5 6 ili 7 utrka. Zivi bili pa vidjeli.

TORPEDO

Tek je prva utrka,ali ako se po jutru dan poznaje Oconu se ne piše dobro,da ga vozač sa 40 godina tako lako totalno izdominira?

Lewis8

Prva je tek utrka. Kao i za Vettela. Ne možemo reći da je Stroll razbio Vettela 4x prvaka.Još je prerano za donositi zaključke.

Related Posts