Wolff: Nakon teškog testiranja možemo uzvratiti udarac

Šef Mercedesove momčadi još jednom pohvaljuje Red Bull za prikazano na predsezonskom testiranju, ali vjeruje da će njegova momčad imati pravi odgovor na otvaranju sezone.

Sa sedam uzastopnih konstruktorskih naslova Mercedes ulazi u Svjetsko prvenstvo Formule 1 2021. Prvaci ponovno slove za glavne favorite, no nakon problematičnih predsezonskih testiranja i određenih kvarova na bolidu W12, Toto Wolff prilično je oprezan uoči Velike nagrade Bahreina.

“U posljednje smo vrijeme proveli dosta vremena u Bahreinu, za nas s promjenjivom srećom. Imali smo tri nezgodna dana testiranja. Bolid W12 nije se pokazao stabilnim i predvidljivim kao bolidi nekih naših rivala. Red Bull je izgledao snažno i u dužim i u kraćim izlascima na stazu, ali kako to uvijek biva s testiranjem, teško je biti siguran kakve su prave performanse.”

Prethodnih sezona Mercedes ne samo da je bio dominantna sila u Svjetskom prvenstvu Formule 1, već je i mnogo puta pokazivao snagu upravo u ovakvim situacijama. Kad bi se pojavio određeni problem, momčad je uvijek imala pravo rješenje i brzo se vraćala na pobjedničku stazu. Wolff vjeruje da će i ovoga puta biti tako.

“Ono što sigurno znamo je da moramo dokazati našu sposobnost reakcije. Od trenutka kad je treći dan testiranja završio, uhvatili smo se posla i počeli otkrivati kako se vratiti u Bahrein nakon svega nekoliko dana u boljoj formi.”

“Najveća snaga naše momčadi su naši ljudi i naše vrijednosti, a nakon teškog testa, znam da možemo uzvratiti udarac. Veselim se početku ove nove i uzbudljive sezone, vidjeti napredak koji možemo ostvariti i kako ćemo proći u Bahreinu”, izjavio je Toto.

Mercedes u Bahreinu ima deset nastupa, šest pole positiona i pet pobjeda. Za četiri pobjede zaslužan je Lewis Hamilton, dok je onu 2016. potpisao Nico Rosberg. Zanimljiva je tradicija koju će u redovima Mercedesa svakako željeti nastaviti – u deset nastupa nisu zabilježili niti jedno odustajanje u Bahreinu.

4 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Mike-ferrari

😂😂😂
A tko ti uopce zadao udarac
Konjino!!!

Max8

Ne sumnjamo 😉

wodoo

Vuk po starom dobrom običaju…

west 44

Biće opet drž¨te gaće!!!

Related Posts