Vettel: Uzbuđen sam, bolid izgleda odlično

Sebastian Vettel će nakon prilično duge suradnje s Ferrarijem započeti novu sezonu u novoj momčadi – Aston Martinu.

Iako mu je okruženje nepoznato, četverostruki svjetski prvak je na predstavljanju bolida za nadolazeću sezonu izjavio kako se veseli novim izazovima te se nada da će svojim znanjem i iskustvom pomoći momčadi u napretku.

”Vrlo sam uzbuđen što kreće nova sezona, a novi bolid izgleda stvarno odlično. Za mene je ovo velika promjena jer je bolid potpuno novi pa sam morao provesti puno vremena s inženjerima kako bi ‘pohvatao’ sve bitne stvari.”

”Kada sam došao u tvornicu sam upoznao puno inženjera koji su mi posljednjih mjeseci puno pomogli u savladavanju novog bolida i priprema za novu sezonu. Atmosfera u momčadi je odlična te svi jedva čekamo da nova sezona krene,” rekao je.

Osvrnuo se Vettel i na najavljenu mogućnost održavanja kratkih sprint utrka umjesto subotnjih kvalifikacija na tri utrke ove sezone, a on je izrazio mišljenje kako smatra da to nije pravi put, ali da će prihvatiti svaku odluku.

”Za mene to nema previše smisla. Zašto imati utrku prije utrke? Očigledno ću morati sudjelovati i u takvom formatu vikenda kako bih nastupio u nedjeljnoj utrci, ali mislim da to nije pravi smjer. Glavni događaj vikenda je utrka i to je uvijek u nedjelju. Ako postoji problem sa sadašnjim formatom vikenda onda mislim da se mora razmisliti o nekim drugim rješenjima jer, po meni, ovo nije pravi put,” zaključio je Vettel.

2 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
LUTHER

u pravu je, treba uzeti u obzir da bi u slučaju sprint utrka, momčadi imale jako puno štete.. govorim na materijalnu štetu, jer bi garant bilo kontakata..npr kanada… prvi zavoj, monza, prvi zavoj.. pa kolika je nagrada za taj rizik.. dijelovi nisu jeftini..
drugo veselim se vettelu ove godine, jer mislim da bu prošao kao i kimi kad je otišao u alfu, mirnije i jednostavnije okruženje… s time da seb ima (ako prestane raditi piruete), ima bolid (i znanje), da napravi neki rezultat

r.u.m.

Slažem se s Vetelom , istog sam mišljenja ne kužim utrka prije utrke … šta samo malo krača ili sprint utrka pa za to imamo kvalifikacije …ne kužim

Related Posts