Vettel: Momčadi sredine poretka smanjile su zaostatak za Mercedesom i Red Bullom

Samo tri dana predsezonskih testiranja možda i nisu temelj za donošenje nekih konkretnih zaključaka, ali Sebastian Vettel na temelju viđenoga smatra da su momčadi iz središnjeg dijela poretka smanjile zaostatak za vodećim dvojcem.

Novi vozač Aston Martina smatra da će i dalje Mercedes i Red Bull biti glavni kandidati za vrh, ali očekuje da će momčadi iz pozadine – McLaren, Alpine, Ferrari i njegov Aston Martin, češće predstavljati ozbiljniju prijetnju vodećima.

“Teško je srediti sve impresije jer vozilo se na različitim gumama, bolidi su se ponešto promijenili, tako da je sve relativno. Međutim, u pogledu performansi, prema onome što sam vidio čini se da bi moglo biti vrlo tijesno. Bilo bi dobro kad bi bilo tako.”

“Red Bull izgleda vrlo snažno, Mercedes – sve osim vrha poretka bilo bi iznenađenje za sve, ali izgleda kao da su sve momčadi sredine poretka smanjile zaostatak. Sve ovisi kakav je osjećaj u bolidu. Možete imati fantastičan osjećaj, ali biti prespori, što je bolno. Ako je osjećaj grozan, a bolid je brz, onda svi to prihvaćaju. Znat ćemo više kad krene utrkivanje”, izjavio je Sebastian.

U prošloj sezoni borba za treće mjesto konstruktora bila je vrlo dramatična i odluka je pala tek na posljednjoj utrci u Abu Dhabiju. McLaren je u toj borbi odnio pobjedu, a već od ovog vikenda mogli bismo gledati nastavak žestokog rivalstva između McLarena, Alpinea i Aston Martina, a još ako se tu uključi Ferrari i cijelo društvo bude barem malo bliže vodećima, kao što kaže Vettel, mogla bi to biti zanimljiva sezona.

Related Posts