Vettel ljut nakon prvih kvalifikacija: Treba izvući maksimum iz utrke

Sebastian Vettel imao je razočaravajuće prve kvalifikacije u novoj sezoni Formule 1. Četverostruki prvak jedan je od vozača koji su morali usporiti u posljednjim trenucima Q1 zbog žutih zastava zbog čega se plasirao tek kao 18. u sutrašnju utrku.

Vettel kaže da je ljut i uzrujan zbog teških kvalifikacija koje su mu bile prve u momčadi Aston Martina. Ipak, Vettel dodaje da nema potrebe za panikom i da je na njemu da izvuče maksimum iz utrke.

“Ne bi pomoglo kad bih sada paničario. Definitivno sam ljut i uzrujan, ali ne radi se o našem propustu. Jednostavno moramo prihvatiti kako je i pripremiti se za sutra,” komentirao je.

Pored dvije žute zastave koje su omele Vettelov kvalifikacijski krug treba istaknuti i činjenicu da je jedva stigao proći kroz cilj prije nego što je isteklo vrijeme u Q1.

“Bio je nered u zadnjem sektoru tijekom zagrijavanja, prošao sam kroz cilj s manje od sekunde do kraja i onda su još bile dvije žute zastave. Nismo mnogo toga više mogli.”

Unatoč lošim kvalifikacijama, Vettel kaže da se osjećao ugodnije u novom bolidu u usporedbi s treninzima. 

“Nisam bio sretan nakon treninga, kvalifikacije su imale puno bolji osjećaj. Nismo tamo gdje bi htjeli biti. Osim toga, još uvijek učimo i shvaćamo novi bolid.”

“Ima potencijala da budemo dosta brži, ali čeka nas još puno posla. Nadam se da ćemo sutra imati dobru utrku,” zaključuje.”

3 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
sladjan87

Mogao si ranije izaci , sto si cekao ?

Desmosedici

Slažem se..iskusan vozač mora znati predviđati stvari..znači, mora znati da se ne smije čekati zadnja sekunda, jer se tada obično sve iskomplicira i stvari pođu krivim putem.

Desmosedici

Eto mu sutra dobre prilike da se dobro upozna sa bolidom i njegovim mogućnostima..da vidimo koliko se adaptirao i koliko može pritiskati..moglo bi to biti zanimljivo za gledati.

Related Posts