Vettel kažnjen uoči današnje utrke za VN Bahreina

Sebastian Vettel dobio je 3 kaznena boda i kaznu od 5 mjesta na startu današnje utrke za VN Bahreina.

Sporan incident desio se u prvom kvalifikacijskom krugu jučerašnjih kvalifikacija kada se Haasov Nikita Mazepin izvrtio na kočenju u prvom zavoju, a odvijali su se završni trenuci Q1, te su se lovili ključni brzi krugovi za ulazak u Q2.

Vettel u tom trenu nije poštovao pravila žute zastave, te će startati kao 20. na utrci u Sakhiru koja počinje u 17:00 po našem vremenu.

Seb je već prošao panel na kojem se pojavila dvostruka žuta zastava pa to upozorenje nije mogao ni vidjeti, ali prema napucima direktora utrke, o situaciji ispred sebe je morao samo procijeniti, te biti obaviješten od strane momčadi, baš kako su bili obaviješteni i vozači ispred njega.

Vettel je rekao kako nije bio siguran da li se radi o izletavanju ili samo o Mazepinovom jačem kočenju i blokiranju kotača, te nije “napustio” brzi krug. Doduše, vozač Aston Martina jest usporio, ali ne dovoljno.

3 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
LUTHER

ne opravdavam vettela,al kvragu i takvo kažnjavanje

robif

Gluposti

Desmosedici

Ne mogu vjerovat s čime se ovi bave..ali nije Beg cicija..sasvim mu je svejedno,18. ili 20.pozicija..bit će mu na kraju slađe kad naniže što više onih ispred sebe.

Related Posts