Verstappen najbrži uoči kvalifikacija u Bahreinu!

Najbrži na posljednjem slobodnom treningu za VN Bahreina je bio Max Verstappen u Red Bullu. Drugo vrijeme je postigao Lewis Hamilton u Mercedesu, a treći je bio Pierre Gasly u AlphaTauriju.

Tijek treninga:

Treći i posljednji slobodni trening u Bahreinu je krenuo po programu u 13 sati po hrvatskom vremenu. Prvi je na stazu izašao Yuki Tsunoda kako bi u AlphaTauriju provjerili je li sve u redu s pogonskom jedinicom Honde koja je preko noći bila rastavljena jer je telemetrija pokazala neke probleme sa senzorima.

Drugi vozači nisu odmah izlazili na stazu te je bilo za očekivati kako će momčadi dva puta isprobati kvalifikacijske krugove, a samo rijetki će raditi duže stintove na stazi Sakhir. Tsunoda se nakon instalacijskog kruga vratio u bokseve te je prvih 10-ak minuta proteklo bez akcije na stazi.

Prvo mjereno vrijeme je postavio Valtteri Bottas nakon 15 minuta treninga, ali je bilo vidljivo da se jako mučio s upravljanjem bolida. Njegov izlazak na stazu je potaknuo i neke druge vozače te su krenuli u postavljanje nekih brzih krugova.

Manjih problema je imao Charles Leclerc koji je izašao na tvrdim gumama te je na izlasku iz drugog zavoja ‘izgubio’ zadnji kraj, ali je prošao bez posljedica. Mick Schumacher je imao problema na kočenju za zavoj broj 10, a na istom mjestu je koju minutu kasnije blokirao kotače i Lando Norris.

Nakon prvih brzih krugova najbrži je bio Max Verstappen koji je postavio najbrže vrijeme na tvrdim gumama, a vrlo blizu su bili Hamilton i Norris. Puno vozača se žalilo na nedostatak gripa zbog visokih temperatura u Bahreinu.

Na otprilike pola treninga većina vozača se vratila u bokseve kako bi se pripremili posljednji detalji za druge brze krugove. Jedini vozači koji su odradili prilično loša vremena u prvim izlascima na stazu su bili Sebastian Vettel i Valtteri Bottas.

Prvi je na novom setu soft guma vrijeme postavio Pierre Gasly te je zasjeo na vrh poretka, ali samo dvije desetinke brži od Verstappena koji je svoj krug odvozio na tvrdoj komponenti guma. Ipak, samo nekoliko minuta kasnije, na stazu su izašla dva Mercedesa te su odličnim krugovima došli na vrh poretka.

Hamilton je, za razliku od Bottasa, uspio složiti dobar krug te je imao prednost od pola sekunde pred momčadskim kolegom. McLaren, koji se do sada činio vrlo brz, je imao prilično veliki zaostatak u odnosu na vodećeg Hamiltona, ali moramo naglasiti probleme koje je imao Lando Norris u prvom zavoju gdje je blokirao kotače.

Desetak minuta prije kraja treninga su na stazu izašli vozači Red Bulla te su postavili brza vremena na mekanim gumama. Verstappen je odradio odličan krug i došao na sam vrh s preko sedam desetinki prednosti u odnosu na Hamiltona. Perez je postavio peto vrijeme sa zaostatkom od preko sekunde.

Image

Do kraja treninga nije bilo više većih promjena te su se momčadi krenule pripremati za nadolazeće kvalifikacije koje se voze od 16 sati po hrvatskom vremenu.

2 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
klepesina

BRAVO Max

mody

Deja vu

Related Posts