Verstappen: Kad odradite ovakav dan testiranja, morate biti zadovoljni

Max Verstappen proveo je u bolidu RB16B cijeli prvi dan predsezonskih testiranja. Odradio je pritom najveći broj krugova (138) te postavio najbolji rezultat dana – 1:30,674.

Bio je to dobar dan za Red Bull Racing, bez nekih većih problema, za razliku od Mercedesovog dana koji je teško mogao biti gori. Prošlogodišnji prvaci ostali su na začelju po broju odrađenih krugova (48) i izgubili jako puno dragocjenog vremena na stazi zbog problema s mjenjačem.

Uvjeti na stazi poslijepodne su bili prilično loši zbog pješčane oluje, no pred kraj programa vozači su mogli uhvatiti nešto bolji grip pa su tada postavljeni i najbrži krugovi. Verstappenov, Norrisov (1:30,889) i Oconov (1:31,146). Naravno, Max umanjuje važnost tih rezultata, ali izražava zadovoljstvo početkom testiranja.

“Imali smo vrlo pozitivan dan. Mogli smo odvoziti mnogo krugova, iako su uvjeti na stazi bili prilično teški. Bilo je vrlo toplo, mnogo vjetra, a znamo da je inače ovdje degradacija prilično naglašena, tako da nije lako voziti puno krugova u nizu. No, vrlo sam sretan današnjim danom.”

“Ne trebamo govoriti o brzini ili čemu već, mi smo samo odradili naš program. Osjećaj u vožnji bio je dobar, što je po mom mišljenju uvijek vrlo pozitivno za početak testiranja. Vrlo pozitivno, naravno da je to ono čemu uvijek stremite, a kad možete ovako odraditi dan, morate biti vrlo zadovoljni”, rekao je Nizozemac.

Red Bullov trkaći inženjer Gillaume Rocquelin također je bio dobrog raspoloženja. Veliki broj odrađenih krugova bez ozbiljnijih tehničkih problema itekako je poticajan za momčad.

“U pogledu naših zadataka, stvarno smo zadovoljni. Postavili smo si određeni broj krugova za cilj i prilično zahtjevan plan vožnje, a uspjeli smo ispuniti oba ta zadatka. Vrijeme kruga nije važno u ovoj fazi i ne mislim da će Max biti pretjerano uzbuđen zbog toga što je na vrhu prvog dana. Puno je važnije da smo uspjeli pratiti naš plan i odraditi krugove.”

“Za Sergija bi uvjeti sutra trebali biti malo bolji. Ne bi trebalo biti tako maglovito, ali vjetar će ponovno biti prilično snažan. Plan će biti otprilike isti za Checa, držimo palčeve da je pred nama još jedan dobar dan.”

Verstappen će vratiti u bolid u nedjelju, kada će on i Perez podijeliti vrijeme za volanom.

1 Comment
Inline Feedbacks
View all comments
Baba_Vanga

Zanimljiv prvi dan..ali bez brige, naci ve Merc nešto da FIA zabrani konkurentima, samo za razliku od Merca zabrana ide odmah, ne od iduce sezone…

Related Posts