Wolff: Razlog problema na mjenjaču nam je nepoznat

Mercedes je na današnjem testiranju prilično rano morao odustati radi problema s mjenjačkom kutijom.

Valtteri Bottas uspio se vratiti na stazu u posljednjih 35 minuta prvog dijela današnjeg testiranja, odradivši samo šest krugova prije nego što je predao bolid momčadskom kolegi Lewisu Hamiltonu.

“Nije ovo bio dobar početak jer smo imali problem s mjenjačem koji se pojavio niotkuda, te ga još nismo u potpunosti prepoznali i predvidjeli.”

“Dakle, nadam se da ćemo, ako uspijemo od ovog trenutka pa nadalje voziti uglađenije, uspjeti uhvatiti oporavak. Ako imamo više kamena spoticanja, očito s tri dana testiranja se ne može puno učiniti”, rekao je Wolff.

Mercedes se trudio nadoknaditi izgubljeno vrijeme odmah od početka drugog dijela današnjeg testiranja, a Hamilton je u prvih 90 minuta uspio odvoziti samo sedam krugova.

Za usporedbu, vodeći po kilometraži AlphaTauri, približili su se po odrađenim kilometrima dužini dvaju utrka.

“Mislim da ćemo nakon tri dana imati neku maglovitu sliku. Bahrein jest reprezentativan, ali ovih dana dosta je prašnjavo, a vjetar se mijenja iz dana u dan”, rekao je Toto.

5 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
147 kt

Pa mercedesovi kamioni imaju jako dobre mjenjace. To se fino salta. Da ih sjekac brzina ne zajebava.

147 kt

Jel bas mjenjac. Da nije dvomaseni ili korpa i lamela.

Desmosedici

Ukratko..Mercedes je napravio inovativan stražnji kraj koji je sakrivao od pogleda konkurencije..tako nisu htjeli odraditi ni Filming day na Silverstoneu, već su sve odlučili predstaviti u Bahreinu kako bi konkurencija što kasnije vidjela o čemu se radi..novi mjenjač je po ideji sličan Ferraijevom novom mjenjaču sa podignutim diferencijalom..kod Mercedesa se sakrivala i podnica koja ima specifične rupe i utore za usmjeravanje zraka..stvaranje pneumatske zavjesice..čitam komentare da su pogriješili što nisu prvo odradili Silverstone..na vrijeme bi otkrili problem sa novim mjenjačem..no dobro, oni su moćni da to otklone do prve utrke.

Baba_Vanga

Kakvo čudo da vodonoša ima probleme

Desmosedici

Nema vodonoša probleme nego Mercedes..ne plašim se ja za njih..zato i služe ova testiranja.

Related Posts