Verstappen i Russell logičan su izbor za Mercedes 2022., kaže Zak Brown

Činjenica da Mercedesovi aktualni vozači imaju potpisane tek jednogodišnje ugovore pokreće različita nagađanja o tome kako će izgledati vozačka postava Srebrnih strijela u 2022. godini.

Lewis Hamilton izjavio je uoči Velike nagrade Bahreina da je posvećen Formuli 1 i da ne osjeća da se njegova karijera bliži kraju, ali da će odluku o budućnosti donijeti za otprilike osam mjeseci. Valtteri Bottas potpisuje jednogodišnje ugovore s Mercedesom otkad je došao u momčad, a također je veliko pitanje hoće li ostati za 2022.

Na vrata Mercedesa kuca George Russell, posebno nakon sjajnog nastupa na prošlogodišnjoj Velikoj nagradi Sakhira, kad je mijenjao Hamiltona. Uz mladog Britanca, prema mišljenju McLarenovog šefa Zaka Browna, logičan potez Mercedesa bio bi angažman Maxa Verstappena.

“Čini mi se da bi to bio logičan izbor za Mercedes. Znajući da je George vezan uz Mercedes i da mu ističe ugovor [s Williamsom] na kraju godine, imate Lewisa na jednogodišnjem ugovoru i imate Maxa, za kojeg vjerujem da je slobodan vozač na kraju godine.”

“Hoće li se to na kraju stvarno dogoditi ili neće, ja tu ne pokušavam uzburkati strasti, ali izgleda mi kao da bi se moglo dogoditi. Mislim da bi to bio zdravorazumski potez za Tota, ali nemam nikakve informacije o tome hoće li to napraviti”, rekao je Brown.

Verstappenov ugovor s Red Bullom traje do kraja 2023., no vjeruje se da postoje određene klauzule prema kojima bi Nizozemac mogao otići iz momčadi i ranije, ako to bude želio. S druge strane, Wolff je ranije izjavio da će o budućnosti prvo razgovarati sa svojim vozačima, prije nego krene tražiti na drugim adresama, no ne bježi od činjenice da je Verstappen tražena roba.

“Max je zasigurno izuzetan mladi vozač koji će u budućnosti svima biti na radaru, ali mi nećemo koketirati s drugim vozačima prije nego razjasnimo situaciju s našim vozačkim parom.”

Još nismo dočekali niti prvu utrku u ovoj sezoni, a glasine o transferima za iduću već su krenule. Bit će ovo zanimljiva F1 godina.

Related Posts