Vasseur: Pokazali smo da se možemo potući za mjesto u Top 10

Momčad Alfa Romeo je cijelu 2020. sezonu provela u borbi za ulazak u Q2 uz bok Haasu i Williamsu, a ove sezone nadaju se napretku s tog lanjskog osmog mjesta u konkurenciji konstruktora. Prva utrka sezone pokazala je spremnost Alfe za iskorak ka momčadima iz sredine poretka, no sreća ih nije pomazila u Bahreinu i kući idu praznih ruku.

Ipak, svoje zadovoljstvo utrkom iznosi šef momčadi Frederic Vasseur: “Iako smo napustili Bahrein bez bodova, čvrsto smo utvrdili svoju poziciju u sredini poretka i rezultati će sigurno doći ubrzo. Pokazali smo da se možemo “potući” za ulazak u Top 10 i da s optimizmom možemo gledati na ostatak sezone.”

Pozitivne stvari oko napretka bolida dodaje i Kimi Raikkonen: „Bolid se činio dobar, kao i na testiranjima, jasno je da smo napravili korak naprijed u odnosu na prošlu sezonu. Još je malo rada ispred nas kako bismo smanjili razliku između nas i Top 5 momčadi.”

Antonio Giovinazzi je također sretan utrkom, no zbog predugog zaustavljanja u boksu tijekom 12. kruga, koje je trajalo osam sekundi duže od prosjeka (32 sekunde) smatra da je mogao bolje:

“Moja utrka je bila dobra, smatram da sam izvukao sve iz bolida, ali smo izgubili vrijeme tijekom prvog ulaska u boks.” Giovinazzi se nada dobrom nastupu pred svojom publikom i dodaje: „Sada je moj fokus na Imoli, novoj prilici za utrkivanjem u mojoj rodnoj zemlji te se nadam da ću ostvariti dobar rezultat i uveseliti Tifose.”

Alfa Romeo izgleda kao kompetitivna momčad ove godine, bar na početku sezone i nadaju se da će izbjeći prošlogodišnji scenarij. Izgleda da su riječi Mike Sala bile istinite i da će Alfa Romeo moći pokazati svoj puni potencijal ove sezone.

Autor: Karlo Papić

1 Comment
Inline Feedbacks
View all comments
igo

u AR se vidi da su dobili isti paket motora kao ferrari. vratili su se tamo di su bili, ali ne potpuno. jedino su žrtvovali haas

Related Posts