Ricciardo: Na početku novog poglavlja ne želim ništa ostaviti u rezervi

Iako priznaje da treba još malo vremena za prilagodbu na MCL35M, Australac već na početku svoje prve sezone u novoj momčadi želi ostvariti dobar rezultat.

Daniel Ricciardo bio je u sličnoj situaciji prije dvije godine. Nakon što je iz Red Bulla prešao u Renault, željno je iščekivao svoj debi u novoj momčadi. Na njegovu žalost, tadašnju prvu utrku sezone u njegovoj Australiji zaključio je odustajanjem, a sada će se ipak nadati nešto boljem početku ovog novog poglavlja u karijeri.

Ističe kako je predsezonski period prošao dobro te da se vrlo brzo uklopio u McLarenov tim. Trodnevno testiranje nije mu pružilo dovoljno vremena za potpunu prilagodbu na novi bolid, ali Ricciardo odlučno poručuje da je spreman i želi pokazati što može već na prvoj utrci.

“Ovo je početak novog poglavlja, moja prva utrka u bojama papaje i jedva čekam početak. Momčad me prihvatila tako da sam se u vrlo kratkom vremenu počeo osjećati kao kod kuće. Osjećam se samopouzdano i ugodno uoči nove sezone, što je važno jer želim izvući najviše što mogu iz našeg bolida od prve utrke.”

Daniel Ricciardo, McLaren MCL35M

“Kao momčad, iskoristili smo kako smo mogli predsezonska testiranja i vožnje su išle tečno. Bilo je odlično uhvatiti korak s bolidom MCL35M u tih nekoliko dana koje smo imali. Prirodno je da treba malo vremena za prilagodbu na novi bolid, ali osjećam se spremno za izlazak na stazu u petak.”

“Čini se da bi sezona mogla biti kompetitivna, ali ja želim biti pravi od samog početka, ne ostaviti ništa u rezervi, već dati sve od sebe za momčad, a nadam se da ćemo i navijačima ponuditi razloge za osmijeh”, govori u najavi VN Bahreina Australac.

S druge strane garaže, Lando Norris ulazi u svoju treću sezonu s momčadi. Iz prošle sezone dobro se pamti prva utrka na kojoj je mladi Britanac ostvario svoj prvi plasman na pobjedničko postolje, a u konačnom poretku vozača bio je deveti s 97 osvojenih bodova. Gotovo da je udvostručio svoj bodovni učinak u odnosu na 2019. godinu, u kojoj je Svjetsko prvenstvo imalo četiri utrke više.

Sada s dosta prikupljenog iskustva gleda prema početku sezone: “Osjećam se samopouzdano i spremno za ulazak u moju treću godinu u Formuli 1. Moj je cilj nastaviti napredovati na temelju ranijeg iskustva te pomoći momčadi u razvoju koliko god bude moguće. Znam kako su naporno radili svi u momčadi, danju i noću, kako bismo opet bili spremni za utrkivanje i ne mogu im dovoljno zahvaliti. Pred nama je dugačka i izazovna sezona, a nadam se da je možemo započeti na pravi način.”

Lando Norris, McLaren MCL35M
2 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
mody

valjda nece bit opet deja vu lewis botas max

TORPEDO

Nažalost bit će točno tako…

Related Posts