Problemi u Mercedesu: Pokvaren i mjenjač u Aston Martinu!

Nakon jučerašnjeg problema s mjenjačem na bolidu Mercedesa, koji je tada vozio Valtteri Bottas, jutros je sličan problem zadesio i bolid Aston Martina koji ima u potpunosti istu mjenjačku kutiju te pogonsku jedinicu proizvedene od strane Mercedesa.

Naravno, to je ‘upalilo alarm’ u paddocku na strani Mercedesa te se ispituje što je pošlo po zlu kod oba slučaja, ali za sada se čini da je mjenjač ‘stradao’ zbog istih problema na oba bolida.

U Aston Martinu rade na promjeni mjenjača, ali to nije rješenje ako će se i on pokvariti vrlo brzo. Jučer je mjenjač na Mercedesu izdržao samo nekoliko krugova, a i jutros je Vettel uspio odvoziti manje od 10 krugova prije nego je morao parkirati svoj bolid u boksevima.

S druge strane, McLaren nije prijavio nikakav problem što je i logično jer je momčad iz Wokinga odlučila zadržati svoje mjenjače unatoč promjeni pogonske jedinice te za sada njihovi mehaničari nisu imali previše posla u tom segmentu bolida.

10 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
papaya

British green racing

robif

Zavaravanje neprijatelja

west 44

Ma eto nema to tko riješit u Mercedesu!!!

Desmosedici

..ima kod njih jedan stari inžinjer, ali je otišao u penziju..Hahahaha!..ma naravno da će oni to riješiti..tako je uvijek kod novotarija.

west 44

Vidiš kako ti sve znaš!

Desmosedici

10:15 Dva dana crnih testova za Mercedes. Hamilton je izletio sa staze u zavoju 4, a zatim se zavrtio u sljedećem dijelu. Čini se da je W12 za sada vrlo nestabilan straga.
10:22 Izgleda da W12 nije potpuno ugodan za postavljanje. Automobil je više usredotočen na prednji dio od prethodnih jednosjeda, s većim kutom nagiba u odnosu na W11: podiže li ova postavka previše stražnju osovinu što je uzrokovalo vrtnju Hamiltona? Vidjet ćemo, ali na kraju su to samo testovi, čak su i dominatori F1 samo ljudi..

r.u.m.

ovo dolje je bila samo šala , nisam mislio podjebavat samo da se zna

Desmosedici

OK..tako sam i shvatio, jer smo se složili prilikom prvih komentara.

r.u.m.

https://www.motorsportweek.com/2021/03/13/technical-insight-why-is-alpines-engine-cover-so-chunky/
Za Alpinov dizajn , šta se priča.
A pogledajte moj komentar od prije 10 dana kada smo komentirali bolide UPRAVO SAM NA TO skrenuo pažnju.i sada na testiranjima o tome pričaju komentatori kada gledaju bolide.
Stvarno sam ponosan na sebe ,ipak sam još uvijek u motu,stari lisac ZNA ,di si sad DESMOSEDIČI ?
Imam osječaj da če se Alpine i Mklaren boriti između sebe samo ne znam dali za 3 mjesto ili možda … 4,5 2 🙂

Desmosedici

Evo mene..u čemu je problem?..Evo da se posjetimo što je tko napisao prilikom prezentavije Alpine A 521, pa ćemo analizirati: r.u.m. Bolid kao bolid OK , prednje krilo je sigurno staro a meni osobno više leži RENAULT-ŽUTI to i je njihova boja ŽUTA , primjetio da je gore malo napuhan iza vozačeve glave tamo di piše Renault e tech ,dali je to nešto za hlađenje dodatno jer su im bočni usisnici jako maleni. 03.03.2021. 11:35 Desmosedici Da..tu bi trebalo biti hlađenje ERS-a i Intercoolera. 03.03.2021. 12:40 Desmosedici Prednji kraj, pogotovo nos izgledaju odlično..sidepodsi jesu kompaktni, ali su mogli biti i… Read more »

Related Posts