Nelson Piquet: Verstappen bi razbio Hamiltona u Mercedesu

Trostruki svjetski prvak u Formuli 1, legendarni Nelson Piquet, vjeruje da bi Max Verstappen dominirao Lewisa Hamiltona kada bi zajedno vozili u Mercedesu.

Piquet je u intervjuu spomenuo da je izuzetno teško uspoređivati dvojicu vozača ako ne voze za istu momčad, ali i vjeruje da bi Verstappen bio superioran u takvom duelu. Dodao je i da su Valtteri Bottas i čak Nico Rosberg inferiorniji vozači u odnosu na Hamiltona.

“Kao prvo, moramo uzeti u obzir da je Formula 1 kategorija s različitim bolidima, tako da je veoma teško napraviti direktnu usporedbu između dvojice vozača ako nisu u istoj momčadi,” rekao je Piquet.

“Ali, kad bi Max vozio za Mercedes, siguran sam da bi razvalio Hamiltona.”

“Max je agresivniji, zbog toga češće radi greške, ali je po mom mišljenju bolji od Hamiltona. Hamiltonu je lako pobjeđivati kada ima Bottasa kao drugog vozača.”

“Malo me podsjeća situacija na Mansella i mene u Williamsu kada su ostali vozači bili daleko iza. Osvojio sam prvenstvo 1987, ali nisam vozio kao prije jer sam imao nesreću na početku godine. Ipak, osvojio sam taj naslov s malo sreće. Trebao sam osvojiti 1986, ali sam osvojio 1987.”

“Ali bilo je prelako. Bolid je bio toliko bolji od ostalih, tako je i s Mercedesom – daleko su bolji od ostalih bolida svih ovih godina.”

“Ne kažem da Hamilton nije dobar, ali ima slabijeg vozača pored sebe. Rosberg je bio još i gori, osvojio je titulu jer je to bila godina kad je Hamilton imao nesreće i odustajanja,” kaže.

S mišljenjem Nelsona Piqueta složio se njegov sin, Piquet Jr., nekadašnji Formula E prvak i bivši vozač u Formuli 1.

 “Smatram da moramo dvije stvari uzeti u obzir – Lewisovo iskustvo i Maxovu želju. Lewis je u F1 već 15 godina i vjerujem da, malo po malo, počinje gubiti tu želju. S druge strane, Max nosi nož između zubiju.”

“Lewis je već osvojio sedam naslova, u njemu je druga vrsta ‘plamena’. To može učiniti razliku. Maxa volim uspoređivati s MMA borcima, spreman za svaki izazov. Drukčiji je od Lewisa koji je već osvajao prvenstva i utrke.”

“Lewisovo iskustvo će pomoći u nekim područjima, ali Maxova želja i agresivnost je veća,” smatra sin trostrukog svjetskog prvaka.

39 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
west 44

Psychodeyu pustili na produženi vikend do utorka, pa brzo nazad u ustanovu!!!

Deyo

Nikada u zivotu bio tamo, niti bilo potrebe, niti mi je itko rekao da bi trebao tamo ici. Ali mi se sve nesto cini da se ti javljas iz neke od ustanova, gdje je pacijentima dozvoljen pristup internetu. Jer ovako odsustvo od realnosti, opsesija jednom osobom, i bjesnilo na bilo kakvo misljenje bilo koga ili cinjenice koje pokazuju da Ali LHG nije bas takva velicina, stvarno… tuzno 🙁

Deyo

Nelson Piquet, kao i uvijek, bolno istinit. Sve sto je reka 100% tocno!!!

ZX10R

E sada da bi ga ,ne ne ne i ne,nije fer tako omalovažavati Hamiltona ,on je sigurno vrhunski vozač i upitno bi bilo tko bi bio bolje da oba dva voze mercedes ili red bull,isti bolid,hmilton je strašan vozač Govorim to jer sam gledao Sennu,Schumachera,Mensela,Prosta,…,nije to baš tako lako Kao što je jedna stvar stići bolid a sasvim druga obići ,no bilo bi vrhunski za gledati Imao bi ham problema i sa strolom,landom,perezom,no nikome od njih ne bi pružio priliku,borio bi se ,jer zna znanje,no nažalost to nećemo saznati Js sam uvijek za pošteno utrkivanje,no zadnja trka to nije bila… Read more »

Pedji2

Evo po 100ti put cu napisati, protiv koga je mogao biti agresivniji prosle sezone??? Mercedesi nedostizni(osim kad Bottas zabrlja). Albon nikad nije imao sansu da pridje( I Marko je priznao da nemaju isti bolid). Lako je tako biti pametan I voziti mudro. Vettel je isto najbolje vozio kad je RB bio 2.5 sec brzi od svih, a Webber nije pretio. Posle kad je poravnat da jos par bolida, gledamo njegovu propast, koja evo I danas traje.. Cekam Maxa da pokaze sta zna kad je gusto. Dok je Ricci bio u RB je bilo gusto, I tad je dosta brljao. Nelsonu… Read more »

Pratiteljcro

“Albon nikad nije imao sansu da pridje( I Marko je priznao da nemaju isti bolid)” Moram reagirati na ovo jer pises iste stvari jos od prosle godine a samo iz razloga jer “mrzis” maxa pa izvlacis iz konteksta rijeci od Helmuta kako tebi pasu. Marko nikada nije rekao da nemaju isti bolid nego je rekao da i jedan i drugi bolid dobijaju razlicite dijelove iz utrke iz utrku nebi li tako maksimizirali sansu za kvalitetnom povratnom informacijom tj ako je dio dobar i bolid se ubrzao super, posao je dobro obavljen! Na to je mislio Marko a ne da sikaniraju… Read more »

Pedji2

Stara RB – Marko prica. Idi vidi video kad Webber pita na presici zasto Vettel vek dobija nove delove a njemu corak, a kao ravnopravni su… Nije bas bilo prijatno… Ricci je pobegao da ne bi bio ponizavan od Maxa, marketinske buducnosti. Zasto pises da mrzim? Moji komentari su pogrdniji za RB nego Maxa. Unistise Gasliya, a eno decko vozi sasvim pristojno, slicno je prosao I Albon. Ali sta tebe to briga, ti citaj samo kako je Max ovo, kako je Max ono.. Pisem uvek sta mislim. Max treba tek da se dokaze, nisam rekao da nece. Ali jos nije.… Read more »

Pratiteljcro

Nevrijedi…ajde ziv bio. Poz

Desmosedici

..da se nadovežem na misli Westa 44 u svezi Nelsona Piqueta..uz sve što ga je “ishvalio” a to znači pokušao diskreditirati, kao i svakoga tko nešto napiše što se njemu ne sviđa..dakle..inače je taj gospodin bio i trostruki Svjetski prvak i to dva puta sa Brabhamom..jedan puta i Viceprvak, dva puta treći..dalje neću nabrajati niže plasmane iako su svi bili solidni, među prvih deset..kao momčadski kolega bio je bolji od Laude i od Patresea u Brabhamu, od Mansella u Williamsu, od Naninia u Benettonu, a svoju posljednju sezonu u F1 i od rookiea Michaela Schumachera, također u Benettonu..dakle, ja ga… Read more »

mika.KA

Ma ok za izjavu Nelsona ali treba gledati malo šire. Mozda bi max i prestigao luju (zasto ne,mladi je,agresivniji,motiviran,itd..) dok lujo je sada vec stari mačak. U danasnjoj f1 nije samo do stiskanja gasa.treba gledati na gume a da ne pricam koliko ces mapirati motor pa tako mozes utrku dvije i onda kazna za mjenjanje motora ili cega vec.
Treba sve uzeti u obzir. Prestizanje je samo jedan od xy faktora a dugorocno!?
A budemo vidjeli ovu sezonu.

TORPEDO

Mika Ka i West44 su ista osoba. Piquet je imao mud. i uvijek kaže što misli,a kakav je bio vozač,samo epiteti. Najupečatljiviji je bio kad je šakom odalamio Salazara kad ga je ovaj izbacio sa staze.

west 44

Ovog topa uopće neću komentirat,pličina do bola!!!

TORPEDO

Ni ja kretena

west 44

Znači trostruki laje o sedmerostrukom Svjetskom prvaku i vlasniku svih važnijih rekorda u F1, taj mora da je ljubomoran ili ne zna brojat!!!

mika.KA

West, ma ne isplati se sa nekima ulazit u raspravu.
Btw, nelson! To je onaj sta mu se sin po zapovjedi zabija u zid?
Bolje sa si savjetuje sina onda

Deyo

Trostruki govori onako kako je, i da nije ovog hibrid cirkusa od 2014. tvoj idol ni u ludilu ne bi bio sedmostruki prvak. Lako vidjeti svakome osim tebe!!! On realan, ti ospjednut, isto kao i ovaj ispod Mika.Ka. Piquet sasvim realno rekao onako kako jeste, Istina uvijek boli, sto da ti radim!!!

dansla

Šta ovaj baljezga , pa Max može Lewisa razbit jedino doslovce , tj. da mu razbije bolid , ipak je po tome i najpoznatiji ! Džabe mu agresivnost kad je budala i psihički slab , a uostalom i vozačka vještina ispod Lewisove razine. Kaže agresivnost – kako bi rekli “promašio ceo fudbal”. Pa agresivnost nije uopće mjerilo kvalitete vozača , odnosno vozačke vještine. Pa mogu i ja prvi puta sjesti u bolid F1 i biti agresivan , samo što će to potrajati do prvog zavoja. Najjači su mi ti “najbolji” po medijima (i po birtijama) , sada Verstappen , prije… Read more »

mody

Idi de igrat nacplaystation on i u slabijem red bullu mu parira max ce u mercedes lewis ina mocan bolid i nikakvu konkurenciju cim.mu zaskripi suci mu pomazu kao na bahreinu ne pisi gluposti

igo

i sam sam godinama bio protiv maxa jer je bio balavi prgavac, koji je eto na dobrom putu da napokon sazrije. dobro su ga usmjerili i njegovu agresivnost obuzdali. agresivnost je bila odlika jednog i najvećeg od svih. Senna je bio popularan agresivan vozač, pa su ga mnogi respektirali koji ga nisu volili. a danas je još uvijek velikan.

Mike-ferrari

Pa ja nes ne obozavam Maxa ali bolje takav mi legne od ovog mlakog pozera koji daje izjave kao na izboru za mis univerze

papaya

Nemozemo znat tko je najbolji dok ne bude 1000ks -1000kg vs 1000ks-1000kg…simbolično naravno…
I noris bi razbio Maxa u red bullu…..
I perez bi dobio ricciarda …
Bla bla bla

igo

a kaj očekivati od čovjeka koji ne jede meso

Mike-ferrari

Moramo se sloziti oko 1 stvari bilo tko kaze kalo je Hamilton losiji od statistike:
-taj je salabajzer
-netko na lakim drogama
-osoba bez ikakvog kredibiliteta

LUTHER

ne moramo se ništa složiti…jer eto tebi statistike..između 2009 i do kraja 2013 g hamilton je pobijedio ukupno 13 utrka.. (trinaest).. a uvijek se može naći neki detalji, neke utrke gdje nije bio ništa posebno npr valencia kada ga je maldonado prestigao.. hamilton je postao ovo što je sada od 2014 kada je mercedes razvio superioran bolid i ti je činjenica…. bio je njbrži, nije se kvario.. osim sudara između njega i rosberga, nitko drugi nije mogao se niti približiti a kamoli pobijediti….

Deyo

Bravo!!! 100% tocno!! Samo bih doda, kada ga stave pod pritisak, u vijecini slucajeva puca i pravi kolizije. A sto se tice ovog komedijasa, niti je tko na drogama, niti salabajzer, samo realnost, koje neke ovdje boli!!

mody

Pa normalno trebaju svi imat iste bolide a ne kao lewis sam protiv svih zbog ovakve dosadne dominacije treha staviti 5 bolida mercedesa verstapen lewis alonso vettel kimi imali bi bilje utrke ivo jevdosadno. Da je lewis vozio protiv piqeta vidjeli bi ga onda ovako prelagano dolazi.do pobjeda onda ovi navijaci mercedesa ….. na njegove umjetne pobjede prejaki su i to nije dobro za f1 treba ih zaustavit

Pratiteljcro

Slazem se potpuno sa citatom da bi razvalio hamiltona da voze isti bolid.

west 44

Inače ovaj gospodin je poznat po svom neđžetlemenskom ponašanju i dugom jeziku tako da je poznat po vrijeđanju Mansella i njegove supruge , sennu je zvao homoseksualcem,Enza Ferrarija senilnim starcem a pošto menađira savjetuje svoje sinove vjerovatno ima prste i u aferi crashgate . Tako da od koga je i previše je!!!

LUTHER

ok,al nemreš reći da nije u pravu… za vettela se govorilo da je osvajao naslove zahvaljujući superiornom rb-u, tako je i sa hamiltonom… a već godinama vidimo da bottas jednostavno nije na toj razini kao hamilton, plus, iako je bila samo jedna utrka, russell je pokazao potencijal u mercedesu lani, kad je bio puno bolji od bottasa, vidjelo se naočigled.. btw, veliki sam fan senne, ali je isto tako da senna nebi bio toliko seuperioran da nije bilo mclaren honde, pa kasnije williams sa aktivnim ovjesom… činjenica je da hamilton nema jakog timskog kolegu inače bi bilo puno drugačije

robif

Bez dobrog konja (bolida) nevjerujem da bi baš netko imao neke uspjehe,u bilo kojem sportu + sreća

dansla

A kao Verstappen imao jake timske kolege , Gasly , Albon ?! Jedino Ricciardo , a od njega je izgubio.
Pa Hamilton je imao/ima uvjerljivo najbolje timske kolege od svih.
Ne možeš tako , očekivati da LH uvijek ima za timske kolege neke od najboljih , a konkurenti da mu imaju za timske kolege najslabije vozače i vodonoše.

west 44

To ti je klasična zamjena teza kad nema argumenata ni pravih činjenica!

Mike-ferrari

Uvjerljivo najboljeg ima zadnjih 5 god u mercu????
Pa vi se samo lupate sa onim borbom protiv Alonsa kada ga je dobio jedva i to zajedni sa 2 garaze Mclarena i komplet menadzmentom

west 44

Vidim kratka pamet , timske kolege su mu između ostalog bili svjetski prvaci (Button,Rosberg) i jedan dvostruki(Alonso) dok je jedan za kojim si vene rezo svojevremeno za timske kolege imao veterana Patresea, Herberta a onda na scenu kod prelaska u Ferrari nastupaju eminetne vodonoše tipa Ervinea , Barrichella,Masse.Njihova učinkovitost nam je dobro poznata pravi momci s karakterom!!!

Mike-ferrari

Massa je za dlaku pobijedio Hamiltona
Button ga je pobijedio
(Button isti prvak kao i hamsta u 2 sec brzem bolidu)
Alonso je pobijedio buttona
Rosberg ga je pobijedio
Hamilton nis posebno do dolaska u Mercedes
Osim naravno politike
Ugl moras shvatiti da meni hamilton nije nis posebno

west 44

Ma nema pravi si znalac i svaka ti ima težinu!!!

Deyo

Od tebe sigurno je, jer ti znas o F1, isto koliko one djevojcice sto placu na Jonas Brothers and Justin Biebera!!!

Deyo

Taj Button je bio maltene u ravni sa njime. Davao sam ti statistike prosle godine u ovo vrijeme, ali tebe isitna boli. Pa evo ti ponovo i cmizdri koliko god hoces!!!!!

2010 godina. Alonso 252 / Ali LHG 240 / Button 214
2011 godina. Button 272 / Alonso 257 / Ali LHG 227
2012 godina. Alonso 278 / Ali LHG 190 / Button 188

3 sezone, maltene izjednaceni Button i tvoja ospesija, Alonso u skoro istome bolidu mnogo bolji od tvog idola.

Hoces da ti posaljem maramice da se isplaces, ili ces i dalje da diskretitujes realnost i cinjenice?!

Deyo

Kakav god da je, rekao je istinu, a ti mozes provijesti celu noc i dan pokusavati diskreditirati ga, nece ti uspjeti. Kao sto rekoh, istina uvijek boli. I neka te boli!!!

Related Posts