Mick: Prezime Schumacher ne stvara mi pritisak, već daje motivaciju

Za nešto više od tri tjedna svoj debi u Formuli 1 imat će Mick Schumacher, sin legendarnog Michaela – pobjednika 91 utrke u Svjetskom prvenstvu i vlasnika sedam naslova prvaka svijeta u Formuli 1.

Mick vraća prezime Schumacher na najveću scenu devet godina nakon što je njegov otac otišao u vozačku mirovinu. Iako javnost od njega očekuje velike stvari, i zbog slavnog prezimena i zbog uspjeha u nižim kategorijama, Schumacher naglašava kako ne osjeća dodatni pritisak.

“Nikad nisam rekao da mi moje prezime stvara pritisak i ne mislim da ću ikada to reći. Vrlo sam sretan što nosim to prezime i što ću ga vratiti u Formulu 1. Vrlo sam ponosan zbog toga i sretan što ga imam. Za mene je to kao poticaj i daje mi motivaciju svakog dana da radim najviše što mogu i najjače što mogu”, objašnjava Mick.

Mick će u svojoj debitantskoj F1 sezoni voziti za Haas, američku momčad koja je jučer predstavila novi vizualni identitet svog bolida, a momčadski kolega bit će mu Rus Nikita Mazepin.

O prilagodbi na novo okruženje i zadacima koje je trebao savladati tijekom zime, Mick govori: “Definitivno ima različitih faktora, a za mene jedan od najvećih, koji sam već i napravio, je želja za snažnim povezivanjem s momčadi. To je ono čemu težim i što imam, sretan sam zbog toga.”

“To je jedna od prednosti, a stvarno je važno biti mentalno jak koliko je to moguće u svakoj situaciji. Zatim, u osnovi započeti novu sezonu na dobar način i nadam se da ćemo to moći prenijeti dalje kroz sve ono što sam naučio u prošlim godinama i nastupati na visokoj razini koja nam je potrebna.”

Mick Schumacher, Haas F1 Team

Mick i Nikita neće imati priliku isprobati svoj novi bolid prije dolaska na predsezonska testiranja u Bahrein. Službeno predstavljanje bolida VF-21 zakazano je neposredno prije izlaska na stazu, a ove godine testiranja traju samo tri dana pa neće baš imati mnogo vremena za prilagodbu.

“Vrlo sam uzbuđen i stvarno se veselim izlasku na stazu i početku testiranja, a onda i mojoj prvoj utrci u F1. To zvuči odlično i odličan je osjećaj. Baš s veseljem dočekujem moju prvu sezonu”, poručuje Mick.

Related Posts