Mazepinova utrka trajala dvadesetak sekundi: Totalno moja pogreška

Otvaranje nove sezone Formule 1 donijelo nam je mnogo uzbudljivih trenutaka u borbi za sam vrh, no i na začelju je bilo nekoliko zanimljivih imena. Jedno od njih je kontroverzni Nikita Mazepin koji je muku mučio u Bahreinu, još na predsezonskim testiranjima, kao i cijeloga trkaćeg vikenda.

Mazepin je svoj debitantski nastup u Formuli 1 završio već u trećem zavoju, nakon samo 20-ak sekundi vožnje, no shvaća svoju odgovornost:

“Vrlo jednostavno, napravio sam pogrešku. Gume su bile hladne, bio sam na pasici, dodao previše gasa i izvrtio se. Totalno moja pogreška”, kaže Nikita.

Ipak nada se napretku ubuduće i dodaje: “Trebamo izvući pozitivne stvari iz vikenda, uvijek ima boljih i gorih dana, danas je bio jedan od gorih dana… no to je život”.

Mick Schumacher, Haas VF-21 (Photo by Mark Sutton / LAT Images)

Slični problemi zadesili su Mazepinovog momčadskog kolegu, Micka Schumachera. On se izvrtio prilikom restarta nakon perioda sigurnosnog automobila, ali je ipak prošao bolje od Rusa pa barem završio utrku – na 16. mjestu, posljednjem od vozača koji su prošli ciljem.

“Sretan sam današnjom utrkom 95 posto, ne mogu reći da je 100 posto zbog tog izlijetanja. Imao sam problem s nezagrijanim gumama. Međutim, bilo je pozitivnih stvari na kojima mogu graditi. Inače sam navikao u utrkama biti u Top 5, a ne da me ovoliko pretiču, no to je nešto s čime se moram naučiti nositi kroz ovu sezonu”, rekao je Schumacher.

Ispred momčadi Haasa je itekako teška godina s dva mlada vozača, no ipak financijski su osigurani dolaskom Nikitinog oca i njegove Uralkali grupacije, što im je bio prioritet za ovu sezonu. Već se okreću ka razvoju bolida za 2022. godinu, a pred rookie vozačima je zadatak upijanja što više iskustva iz ove sezone.

Autor: Karlo Papić

Related Posts