Isola: Očekujem zanimljivu utrku s različitim strategijama

Mario Isola, glavni čovjek iz Pirellija koji brine o Formuli 1, je u najavi za prvu utrku sezone u Bahreinu izjavio kako očekuje zanimljivu utrku s drugačijim strategijama među momčadima.

Iako je istaknuo kako su pred dva tjedna voženi i predsezonski testovi na istoj stazi, vjeruje kako će zbog novih konstrukcija guma neke momčadi imati manjih problema u vidu odabira pravih komponenti i stavljanja ih u pravi ‘radni prozor’.

”Nakon samo četiri mjeseca od posljednje utrke i samo dva tjedna od predsezonskih testova ponovno se vraćamo na stazu Sakhir na prvu utrku sezone. Na testovima smo vidjeli puno momčadi kako ‘forsiraju’ srednje komponente guma, upravo one koje su na raspolaganju ovog vikenda.”

”Na testovima je svaka momčad odrađivala svoje programe pa ne možemo sa sigurnošću reći tko će biti najbolji, ali vjerujem da će nam prva utrka sezone pružiti puno uzbuđenja te da ćemo imati i različite strategije između momčadi. Asfalt na stazi je prilično abrazivan te možemo očekivati utrke s više zaustavljanja u boksevima,” rekao je Isola.

Podsjetimo, sve momčadi imaju na raspolaganju isti broj pojedinih komponenti guma – 2 seta tvrdih, 3 seta srednje tvrdih te 8 setova mekanih guma kao i prošle godine.

1 Comment
Inline Feedbacks
View all comments
mody

sumnjam

Related Posts