Hamilton: Glavni prioritet je promicanje raznolikosti, ne osvajanje prvenstva

Mercedes je tek nedavno objavio da je Lewis Hamilton stavio potpis na novi ugovor s momčadi, ali samo za ovu sezonu.

Tako su se završile špekulacije o Hamiltonovoj budućnosti, bližoj doduše, ali samim time je došlo do pitanja o tome što će se dogoditi nakon kraja 2021. pošto su obje strane tradicionalno tražile višegodišnje ugovore.

“Prvo, nekako sam u sretnoj poziciji pošto sam postigao većinu stvari koje sam želio postići do ovog trenutka. Dakle, nema stvarne potrebe za nužnim planiranjem predaleko u budućnost.”

“Mislim da živimo u prilično neobičnom razdoblju, a ja sam želio samo godinu dana. Nakon toga možemo razgovarati o produljenju”, rekao je Hamilton.

Lewis je prošle godine bio vodeći u poticanju poboljšanja raznolikosti u automobilskom sportu, najavljujući planove za osnivanje nove komisije koja će podržati tu svrhu.

U najavi postizanja ugovora s Lewisom, Mercedes je otkrio da će s njim osnovati dobrotvornu organizaciju s misijom podrške većoj raznolikosti u svim oblicima motosporta.

“To je glavni prioritet za 2021. U prošlosti se radilo samo o osvajanju prvenstva. Prošle godine bilo je puno rasprava o jednakosti. Ova godina će biti u znaku zalaganja za različitost i poduzimanja stvarnih akcija”, objasnio je Lewis.

“To je za mene srž pokreta, ali naravno da postojimo da bismo pobijedili, a to je ono što svi ovi momci i djevojke ovdje rade, tako da je i moj cilj pružiti im to”, zaključio je prvak.

7 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
robif

“Mi smo ovdje samo zbog para….i ništa nas drugo ne zanima”…K.U.D. -Idijoti

TORPEDO

Politici nije mjesto u sportu

west 44

Ovo drugo se podrazumijeva!!!

svakako

Promicanju raznolikosti čega točno?

Raznolikosti proizvođača, konstruktora, pogonskih agregata, pobjednika, boje kože, životinja, biljaka…?

Ili je članak loše preveden ili je izjava sama po sebi loša, ja nisam skužio o čemu se radi, osim ako nije riječ o marketinškom baljezganju gluposti pred sezonu što me uopće nebi čudilo pogotovo kad vidim o kome se radi.

TORPEDO

Koliko sam shvatio on se zalaže za prava crnaca BLM,nisam čuo da se eksplicitno zalaže za prava indijanaca,aboridžina…za kurde,za ujgure u kini,za tatare na krimu.
Na kraju…on je mulat,njegova stara je bijelkinja…a znamo da su englezi bili robovlasnici,možda je i njegova prošlost po majčinoj strani robovlasnička?
Želim reći…i to stalno pišem…politici nije mjesto u sportu…ali ako baš inzistirate možemo razviti raspravu i o tome…za prava kurda na državu,za zaštitu kršćana u iraku,za……

mody

dosadilo mu nema konkurencije ne zelim da lewis odmah pobijedi 4 u 5 utrka to nije dobro z prvenstvo prejaki su harace godinama, zelim da bude vise različitih pobjednika i da se u zadnjoj utrci napokon odlucuje o naslovu prvaka nakon 2010

Related Posts