Haas neće dodatno razvijati bolid za ’21, Steiner kaže: To je rizik s kojim moramo živjeti

Haas F1 Team prošle je godine završio na pretposljednjem mjestu u poretku konstruktora. Procijenivši da će zaostatak za momčadima sredine poretka ove godine biti nemoguće dostići, američka momčad planira se sasvim posvetiti bolidu za 2022. godinu, kada na snagu stupaju nova tehnička pravila.

Odluka Haasa je da se bolid za 2021. godinu nakon prvih testiranja u Bahreinu više neće razvijati, a momčad će fokus i sve resurse usmjeriti prema posve novom bolidu za iduću godinu. O tome je govorio šef momčadi, Guenther Steiner.

“Da, to je rizik, ali s tim moramo živjeti. Moramo gledati širu sliku, igrati na srednje i duge, a ne na kratke staze. Ako ćemo gledati samo kratkoročno, onda ćemo se u 2022. pitati zašto se nismo bavili bolidom za 2022. Sada ionako ne možemo dohvatiti ostale.”

“Vrlo je teško smanjiti zaostatak s trenutnim restrikcijama i ograničenjem budžeta, zato smo uložili sve što smo mogli na prednji dio bolida.”

“Bit će ovo prilično teška sezona, to znamo. Pripremili smo se na to. Napravit ćemo koliko ćemo moći za ovu godinu, ali i za srednje dugo razdoblje. Kompromitirat ćemo kratkoročne planove za dobitak u srednjem ili dužem periodu. To je naš plan u ovom trenutku.”

Podsjetimo, Haas u novu sezonu kreće s dva rookie vozača, Mickom Schumacherom i Nikitom Mazepinom. Sve to jasno pokazuje da američka momčad više gleda prema budućnosti, nego što ima neke ozbiljne ciljeve za 2021.

“Cilj je kontrola štete, pokušati napraviti najbolje što možemo. Za mene bi uspjeh bio do kraja ove godine pripremiti dvojicu vozača za budućnost. To bi bio uspjeh, učenje, tako da u ’22 više nemamo problema i da ne moramo govoriti kako imamo rookie vozače koji moraju učiti.”

“Imat će godinu za učenje i mislim da je to dobra prilika. Pritisak neće biti tako velik kao kad imate dobar bolid pa mislim da su naše ambicije realistične. Nadam se da možemo osvojiti nešto bodova tu i tamo, ali bit će teško i spremni smo na to”, poručio je Steiner.

Total
4
Shares
Pretplati se
Obavijesti o
1 Comment
Inline Feedbacks
View all comments
avatar
Desmosedici
02.03.2021. 20:06

HAAS u biti nema što razvijati za ovu sezonu..taj posao je za njih odradio Ferrari..preuzeli su Ferrarijev smjer razvoja za ovu sezonu, a to je novci stražnji dio bolida..znači,nova PU, novi mjenjač, novi zadnji ovjes i sva aerodinamika otraga..Alfa je također ugradila novi PU, ali je zadržala stari mjenjač i strašnmji ovjes, a razvila je novi prednji dio..nos, prednje krilo i prednji ovjes.

Related Posts
1
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x