Gasly: Ovakav izvanredan početak mogli smo samo sanjati

Vidjelo se i prije jučerašnjih kvalifikacija na VN Bahreina da bi AlphaTauri ove godine mogao igrati značajniju ulogu u gornjem dijelu poretka, a peta startna pozicija Pierrea Gaslyja to svakako potvrđuje.

Osim tog izvrsnog kruga u završnoj rundi (1:29,809) kojim je pobijedio oba vozača McLarena i Carlosa Sainza u Ferrariju, dodatni razlog za zadovoljstvo Pierre Gasly može pronaći u činjenici da je u Q2 svoje najbolje vrijeme postavio na mediumu. Zbog toga će i startati na toj smjesi te vjerojatno imati određenu prednost u odnosu na Charlesa Leclerca koji starta četvrti, ali na softu.

“Ovo je izvanredan početak za nas. Peta pozicija, ne mislim da sam to puno puta postigao s ovom ekipom, a početi 2021. na ovaj način je jednostavno nevjerojatno. Uspjeli smo se u Q2 kvalificirati na mediumu, što će nam dati prednost u utrci. Iskreno, sve je prošlo kako smo samo mogli sanjati i mislim da smo spremni pružiti dobru borbu Charlesu [Leclercu].”

Ako slučajno nešto pođe po zlu za nekoga od vodeće trojke Verstappen – Hamilton – Bottas, francuskom bi se vozaču mogla otvoriti i prilika za napad na postolje.

“Ostanimo ipak smireni za sada, iako mislim da nam je velika količina bodova dostižna u utrci. Važno je sve izvesti savršeno, u skladu s naučenim na testiranju”, izjavio je Gasly.

Yuki Tsunoda of Scuderia AlphaTauri (Photo by Peter Fox/Getty Images)

Njegov momčadski kolega, novak u Formuli 1 Yuki Tsunoda, nije bio tako uspješan. Izvrsno je vozio u Q1 kad je postavio drugo vrijeme, ali pokušavajući napraviti isto što i Gasly, izboriti završnu rundu na mediumu, Japanac je bio znatno sporiji i startat će s 13. mjesta.

“Ne znam što se dogodilo ni zašto. Nije mi prihvatljivo kako je loš grip bio na gumama C3, koji su naravno nešto tvrđe od C4 i pružaju manje gripa. Ne bi ta razlika ipak trebala biti tako velika, a baš sam puno izgubio. Moram proučiti što se dogodilo, provjeriti podatke i pripremiti se za sutra.”

“Kad vozim na softu sve funkcionira i osjećaj u bolidu je dobar. Na C3 gumama bilo je sasvim čudno, posebno na tom drugom setu novih guma. I da sam imao još jedan brzi krug, ne mislim da bih prošao dalje. U Q1 je bilo izvanredno, a u Q2 odjednom postalo stvarno loše”, objašnjava Japanac.

Japanac je najmlađi vozač na gridu, prvi u Formuli 1 rođen u ovom mileniju, a društvo u sedmom startnom redu pravit će mu onaj najiskusniji – Kimi Raikkonen. Finac je debitirao u F1 prije nego je Yuki navršio godinu dana i možemo očekivati zanimljiv dvoboj na stazi. Start utrke je u 17 sati.

Related Posts