Frederic Vasseur propušta predsezonska testiranja zbog pozitivnog testa na COVID-19

Iz redova Alfa Romeo Racinga u četvrtak navečer stigla je obavijest kako šef momčadi neće biti prisutan na testiranju u Bahreinu.

Iako do sada nije primijetio bilo kakve simptome bolesti, Frederic Vasseur morat će pričekati s putovanjem u Bahrein. Nakon što je bio pozitivan na koronavirus, morao je u samoizolaciju u svome domu.

“Šef momčadi, Frederic Vasseur, neće biti prisutan na predsezonskom testiranju koje se održava u Bahreinu od 12. do 14. ožujka. Prilikom redovnog testiranja na Covid, g. Vasseur bio je pozitivan te se sukladno protokolima propisanima od strane francuskih vlasti samoizolirao u svome domu.”

“Drugi PCR test, napravljen dva dana kasnije, imao je negativan rezultat. G. Vasseur nema nikakvih simptoma i osjeća se dobro. U interesu sigurnosti njega, momčadi, svih drugih sudionika i cijele zajednice, G. Vasseur neće putovati u Bahrein i nastavit će raditi od kuće sljedećih sedam dana.”

“Bit će u punom pogonu i povezan s garažom tijekom perioda testiranja, tako da neće biti imenovan zamjenik šefa momčadi i ne bi trebalo biti dodatnog utjecaja na naše operacije tijekom tjedna”, stoji u službenom priopćenju momčadi.

Prva utrka održava se na istoj lokaciji za dva tjedna te bi se Vasseur do tada trebao priključiti momčadi. Testiranja za Alfu otvara Kimi Raikkonen u petak ujutro.

Related Posts